Hirdetés

Már nem az Apple a világ második legértékesebb vállalata



|

Elképesztő tempóban jött felfele az Nvidia, melynek értéke a minap meghaladta a 3 billió dollárt.

Hirdetés

Megállíthatatlanul menetel a chipgyártásra szakosodott Nvidia, amely a mesterséges intelligenciát meglovagolva megszámlálhatatlan AI-fejlesztéssel készül a jövőben is. Az elmúlt évek során a vállalat folyamatos növekedést tudott felmutatni, mi több, értékét is megtöbbszörözte, így csak idő kérdése volt, hogy a világ második legértékesebb cégévé lépjen elő. Az Nvidia szárnyalásáról nemrégiben mi is beszámoltunk - ekkor már sejthető volt, hogy a vállalat hamarosan az Apple-t is megelőzi.

Szerda délután a chipgyártó tőzsdén jegyzett piaci kapitalizációja (5,16 százalékos erősödés után) elérte a 3,011 billió dollárt, amivel hivatalosan is beelőzte az ezennel harmadik helyre csúszó, jelenleg 3,003 billió dollárt érő Apple-t. Utóbbi az elmúlt időben - a tőzsdei mutatók alapján - rendesen alulteljesített, amely elsősorban a konkurencia erősödésének, illetve az iPhone-ok iránti visszafogott keresletnek tudható be.

Hirdetés

Az Nvidia tavaly májusban érte el az 1 billió dolláros küszöböt, majd idén februárban szökött az egekbe, amikor 2 billió dollár fölé került. A mostani átrendeződés értelmében már csak egy értékesebb vállalat létezik a Nvidiánál, méghozzá a Microsoft, amely jelenleg 3,15 billió dolláral vezeti a mezőnyt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.