Hirdetés

Már megint erotikus reklámok bukkantak fel a YouTube-on



|

Megismétlődik az, ami 2023 végén, és a videómegosztó látszólag ismét tehetetlen.

Hirdetés

Noha a YouTube-ot üzemeltető Google aktívan szűr mindenféle erotikus tartalmat, ez nem jelenti azt, hogy kijátszhatatlan a rendszer, némi trükközéssel akár felnőttfilmeket is lehet tárolni a platformon, sőt tavaly decemberben sikerült kijátszani pornóhirdetésekkel is a videómegosztó rendszerét. A vállalat akkor igyekezett fellépni a trollkodás ellen, de nem volt könnyű dolga, mivel az elkövetők a pornójelenetek áttetszővé tételével csapták be a YouTube automatizált szűrőalgoritmusát. 

A Google az azóta eltelt hónapokban lecsapott a reklámblokkolókra és a VPN-ezőkre is, ami azért is kifejezetten kellemetlen, mivel most visszatértek az illetlen hirdetések, amik így kivédhetetlenek. 

Hirdetés

A Reddit egyik felhasználója, bizonyos Academic_Yak2513 két 18+-os reklámot is kiszúrt egy hentai játékkal kapcsolatban, amelyekben olyan jelenetek szerepelnek, amik úgy vannak összevágva, hogy ne mutassák premierplánban az eseményeket, de egyértelmű legyen, hogy mi történik. Ezzel tudták kijátszani a YouTube cenzúráját, noha maguk a hirdetések így is erotikusak. Az egyiket ti magatok is megnézhetitek a fórumon, de csakis saját felelősségre nyissátok meg!

Tavaly a Google egy nyilatkozatban magyarázta meg a helyzetet, miszerint "a rosszindulatú szereplők néha álcázzák az irányelveiket sértő tartalmakat, hogy elkerüljék a felderítést, ennek leküzdése érdekében nagymértékben fektetnek be a szabályaik érvényesítésébe, és folyamatosan figyelik hálózatukat a visszaélések szempontjából". Hogy mindezek ellenére hogyan kerülhetett be a hirdetések közé egy hentai játék 18+-os reklámja, azt nem tudni, a vállalat a hír írásának pillanatában még nem reagált a tavalyi esetről először beszámoló Android Authority megkeresésére. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.