Hirdetés

Már a TikTokon is lehet dúdolva dalokat keresni



|

Nem akarnak lemaradni a YouTube Music és a Shazam mögött.

Hirdetés

A TikTok egy új funkcióval, a "Sound Search"-csel kíván versenybe szállni a YouTube Music és a Shazam ellen. Ez az új funkció lehetővé teszi, hogy egy dallamot énekléssel, dúdolással vagy lejátszással találjunk meg. A funkció jelenleg csak néhány felhasználó számára érhető el kiválasztott régiókban. Egy olyan platformon, ahol a zenés trendek gyorsan változnak, ez az eszköz segíthet a felhasználóknak abban, hogy jobban megértsék és nyomon kövessék a jelenlegi trendeket.

A TikTok Sound Search funkciója hasonlít a YouTube Music dalfelismerő eszközéhez. Míg a Shazam talán a legismertebb dalfelismerő eszköz, a TikTok és a YouTube Music új funkciói túlmutatnak a Shazam lehetőségein, mivel ezek a funkciók lehetővé teszik, hogy dallamokat énekléssel vagy dúdolással is azonosítsunk, míg a Shazam csak akkor működik, ha a tényleges dalt játsszuk le.

Hirdetés

Míg a Shazam és a YouTube Music segítenek megtalálni a dalok nevét, a TikTok eszköze nemcsak a dalok megtalálására szolgál, hanem videókat is mutat, amelyekben ezek a dalok szerepelnek. Mi egyelőre nem tudtuk kipróbálni, de beszámolók alapján szerint minél népszerűbb egy dal az alkalmazásban, annál valószínűbb, hogy az eszköz képes felismerni azt.

A TikTok a TechCrunchnak elmondta, hogy az eszközt dalok felismerésére tervezték, nem pedig TikTok-specifikus hangok keresésére. Azonban a tesztek során kiderült, hogy a Sound Search képes felismerni TikTok hangokat és mémeket is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.