Hirdetés

Lenyűgöző felvételek: több mint 10 ezer drónt repített a magasba Kína



|

Grandiózus drónshow-nak lehettek szemtanúi Sencsen lakói.

Hirdetés

Október 1. Kína egyik legjelentősebb nemzeti ünnepe, tudniillik 75 évvel ezelőtt, 1949-ben ezen a napon kiáltották ki a Népköztársaságot. Ennek tiszteletére október 1-től 7-ig minden évben munkaszüneti időszakot hirdetnek, melyből három napot a hivatalos ünneplésnek, négyet pedig a pihenésnek szentelnek.

Az állami ünnepségek az igazi 21. századi metropoliszt, a dél-kínai Kuangtung tartományban található Sencsent sem kerülték el, ahol egy lélegzetelállító, óriási drónshow-t tartottak az ünnepi program részeként.

Hirdetés

Egészen pontosan 10 197 eszközzel borították fénybe az eget, amellyel rögtön két Guinness-rekordot is felállítottak: az egyik a legtöbb, egy számítógépről egyidejűleg irányított drón rekordja, a másik pedig a legtöbb felhasznált dróné.

A magasba reptetett drónokkal olyan bonyolult mintákat jelenítettek meg az égen, mint például a Kínai Nagy Fal, vagy éppen egy tigris. A műsor során a gigantikus város ikonikus nevezetességeit is felrajzolták, amelyek Sencsen gazdag történelmét és fontosságát hivatottak bemutatni.

Az egyhetes ünnep keretében minden egyes nap felrepítik a drónokat a város különböző pontjain, egészen pontosan öt helyszínen. A lenyűgöző műsort az alábbi videóban tekinthetitek meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.