Hirdetés

Leáldozóban a papírújságok kora, drámaian csökkentek az eladási számok



|

A legfrissebb adatok szerint a papírújságok piaca tovább csökken, Budapesten egyre több újságos zár be.

Hirdetés

A papírújságok piaca egyre csökkenő tendenciát mutat, ami a legfrissebb adatok szerint Budapestre is jellemző. Az üres újságos bódék száma folyamatosan nő, a metróaluljárókban is bezárásokra kerül sor. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által közzétett 2023-as statisztikák alapján a legjobban fogyó napilap, a Blikk csupán 39 ezer példányban kelt el, ami közel 10 ezerrel alacsonyabb példányszámot jelent az előző évhez képest. Ezen a területen a csúcspontot 2004-ben 255 ezer példánnyal érte el a lap.

A politikai lapok közül a Népszava 12 ezer példányt ért el, amely kétezerrel kevesebb, mint tavaly. A népszerű Népszabadság 2016-os megszűnése óta a példányszámok drámai csökkenésen mentek keresztül. A Nemzeti Sport, amely állami támogatást élvez, szintén veszteséget szenvedett el, tavaly 16 ezer példányban kelt el.

Hirdetés

A vidéki napilapok között a Kisalföld vezeti a listát 26 ezer példánnyal, ami 5 ezer példányos visszaesést jelent. A hetilapok, mint a Kiskegyed (121 ezer), a Nők Lapja (119 ezer) és a Színes RTV (111 ezer), még mindig magas példányszámokat produkálnak, de itt is tapasztalható 10-20 százalékos csökkenés. A közéleti lapok közül a HVG 23 ezer, míg a Magyar Demokrata 7 ezer példányban fogyott, az előbbi kétezer, az utóbbi pedig hétszáz példányos veszteséget könyvelhetett el egy év alatt.

A helyzet összességében azt jelzi, hogy a papírújságok iránti kereslet folyamatosan csökken, ami komoly kihívások elé állítja a kiadókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.