Hirdetés

Kulcsfigurák távoztak az OpenAI éléről



|

Három fontos vezetőt is elveszített most a cég.

Hirdetés

Az OpenAI technológiai igazgatója, Mira Murati, bejelentette távozását, és ahogy azt sejteni lehetett, a hír jelentős visszhangot váltott ki a technológiai világban. Murati mellett két másik vezető, Bob McGrew, a kutatási igazgató, és Barret Zoph, a modelloptimalizációért felelős vezető is búcsút int a vállalatnak. A döntést Murati szerdán tette közzé az X közösségi platformon, hangsúlyozva, hogy saját felfedezőútját szeretné megtalálni, időt és teret adva magának a jövőbeli terveihez.

Murati szerepe az OpenAI-nál különösen fontos volt az elmúlt években. Tavaly ideiglenesen vezette is a céget, amikor Sam Altman, a cég vezérigazgatója egy időre kilépett a vezetői pozícióból. Sam Altman elismerően nyilatkozott Murati munkásságáról, és a cég belső kommunikációjában, valamint az X-en közzétett üzenetében kifejezte szomorúságát Murati távozása kapcsán, ugyanakkor hozzátette, hogy a vezetői váltások természetes részei egy vállalat életének.

Hirdetés

Az OpenAI számára Murati hatalmas értéket jelentett. Az ő vezetésével a cég egy ismeretlen AI-kutatólaborból az egyik legismertebb technológiai vállalattá nőtte ki magát. Altman szerint Murati hozzájárulása nélkül az OpenAI nem ért volna el ilyen jelentős sikereket.

Bár a távozás okai nem lettek hivatalosan tisztázva, a Reuters hírügynökség megjegyzi, hogy az OpenAI a jövőben profitorientált vállalattá alakulhat. Ez a változás kulcsszerepet játszhatott a vezetők döntéseiben, habár Altman hangsúlyozta, hogy a három vezető függetlenül döntött a távozásról.

Mira Murati, Bob McGrew és Barret Zoph távozása komoly változást hozhat az OpenAI jövőbeli működésében. A cég most új kihívások elé néz, miközben a világ egyik vezető AI-fejlesztője marad. A vezetői csapat átalakulása és a profitorientált modell bevezetése azonban mindenképpen új irányt szabhat a vállalat számára.

Az OpenAI eddigi működése során számos innovatív technológiai fejlesztést mutatott be, amelyek meghatározóak lettek az iparágban. A vállalatnak most új vezetőkre és stratégiákra lesz szüksége ahhoz, hogy továbbra is megőrizze pozícióját a piacon, és sikeresen navigáljon a technológiai ipar gyorsan változó környezetében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.