Hirdetés

Kokainozó politikusok és terrorista Pikachu – elindult Elon Musk új mesterséges intelligenciája



|

Bemutatkozott a Grok-2, amely nagyon úgy tűnik, hogy nem ismer határokat, ha képgenerálásra kerül a sor.

Hirdetés

Tavaly novemberben az Elon Musk által alapított xAI is beszállt a mesterséges intelligenciát övező versengésbe, melynek eredményeképpen megszületett a Grok nevű AI-csevegő. Nemrégiben nagyobb figyelem irányult a technológiára, mivel több jel is arra utalt, hogy Musk az X-felhasználók adataival tréningezi a modellt.

A megkérdőjelezhető gyakorlatok ellenére a minap hivatalosan is elérhetővé vált a friss, Grok-2 nevű chatbot, amely már képgenerálásra is alkalmas. Utóbbiért egyébként egy, a Stability AI korábbi fejlesztői által megalkotot, nyílt forráskódú modell, a FLUX.1 felel. A felhasználók természetesen azonnal rávetették magukat a technológiára, ami nagyon úgy tűnik, hogy nem ismer határokat - a lehető legrosszabb értelemben.

Hirdetés

Revolverekkel lövöldöző Trump, kokainozó George Bush, terrorista Mickey egér és Pikachu - csak egy töredéke azoknak a képeknek, amelyeket a felhasználók létrehoztak a Grok-2 segítségével. Egyes jelentések még arról is beszámoltak, hogy a modell képes gyerekpornográf tartalmakat generálni, bár látszólag ez Muskékat egyáltalán nem zavarja.

Annak ellenére, hogy a Grok-2 béta verziójáról van szó, a modelll által generált képek a mára már szabványnak tekinthető korlátozó intézkedések és parancsok teljes hiányáról árulkodnak, éppen ezért meglepődnénk, ha a vállalat megúszná bármiféle jogi következmények nélkül. A kérdés az, hogy a valódi emberek képmásával való visszaélés vagy a szellemi tulajdonjogok nyilvánvaló megsértése generál majd hevesebb vitákat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.