Hirdetés

Kifulladt Pumped Gabo NFT-projektje



|

Nagyon úgy fest, hogy kipukkadt a Pumped Gabo-féle NFT lufi.

Hirdetés

Pumped Gabo tavaly év elején indított NFT-projektje, a Pumped G, amelyet Magyarország legelső nagyszabású NFT-kísérletének neveztek, úgy tűnik, teljesen kifulladt. A projekt az NFT-láz csúcsán indult, de a mostani állapotok alapján a várakozásokhoz képest messze elmaradt, és szinte minden jel arra mutat, hogy a kezdeményezés véget ért. A projekt mögött álló csapat eredetileg egy 6000 darabos NFT-kollekciót tervezett, ebből 5555 darabot kínáltak eladásra. Az OpenSea platform adatai szerint azonban mindössze 476 darabot sikerült digitális eszközzé alakítani. Az NFT-k ára a mintelés kezdetén 15-20 ezer forint körül mozgott, de a másodpiacon az értékük gyorsan csökkent.

A kezdeti lelkesedés ellenére a projekt egyre kevésbé volt aktív. Bár voltak közösségi események, mint a közös edzések és egy online pókerbajnokság, valamint bejelentették az első "NFT Villapartyt" is, a projekt végül leállt. Az utolsó jelentős esemény 2023 szeptemberére volt tervezve, de ez végül elmaradt.

Hirdetés

Az NFT-projekt hivatalos weboldala is leállt, és a közösségi csatornák, mint a Discord és az Instagram, szinte teljesen kihaltak. A projekt technikai csapata hónapok óta nem válaszol a kérdésekre, és a beígért előnyökből, például a táplálékkiegészítőkből sem lett semmi.

Pumped Gabo, aki a projekt egyik alapítója és arca volt, többször is kifejezte, hogy a közösségépítés érdekli az NFT-k mögött álló technológia helyett. Azonban a projekt kudarcát részben az is befolyásolhatta, hogy Gabo tavaly nyáron őszintén beszélt a médiával való nehézségeiről és depressziójáról.

Minden jel arra utal, hogy a Pumped G projekt végleg a földbe állt, és a résztvevők hiába várnak további fejlesztésekre vagy akár bármiféle kommunikációra a csapat részéről. A történet tanulságos példája annak, hogy az NFT-k és a metaverzum körüli hype gyorsan semmivé válhat, ha a mögöttes közösségépítő szándék és technológiai háttér nem bizonyul elég erősnek a hosszú távú sikerhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.