Hirdetés

Kiborította a közönséget a ChatGPT által írt film – lefújták a mozis premiert



|

Nem volt nagy titok pedig, hogy az AI alkotott, mégsem lett jó vége.

Hirdetés

A közelmúltban már szembe jött velünk egy egészen hajmeresztő, a mesterséges intelligencia segítségével készített romantikus film - igen, pont olyan katasztrofális volt, mint gondolnád -, ám a Next Stop Paris című csoda írásáért egészen meglepő módon nem az AI felelt. A minap egy újabb alkotás került a középpontba, melynek forgatókönyvét már teljes egészében a mesterséges intelligencia írta, ezt a film rendezője sem rejtette véka alá.

A napokban a londoni Prince Charles Cinema lemondta a The Last Screenwriter címre keresztelt alkotás világpremierjét, miután a nézők panaszkodtak, aggodalmukat fejezték ki a film, illetve annak forgatókönyvével kapcsolatban. Mint kiderült, a film rendezője, Peter Luisi az íráshoz teljes mértékben a ChatGPT-re hagyatkozott, akit forgatókönyvíróként fel is tüntetett a stáblistán.

Hirdetés

Az AI által hegesztett történet egyébként egy híres forgatókönyvíróról szól, aki egy ChatGPT 4.0 nevű AI íróval küzd, aki felülmúlja őt, és valahogy jobban megérti az emberiséget, mint maguk az emberek.

"A The Last Screenwriter forgatókönyvírójaként izgatottan várom, hogy életre keltsem ezt a gondolatébresztő történetet. A film lényegében a technológia és az emberi kreativitás metszéspontját vizsgálja, és felteszi a kérdést: valóban helyettesíthetik-e a gépek az emberi tapasztalatot, amikor a művészetről és a történetmesélésről van szó?"

- fogalmazott a mesterséges intelligencia az alkotásával kapcsolatban.

Már a premier időpontját is kitűzték, ám utolsó pillanatban a mozi úgy döntött - a sorra érkező nézői panaszokra hivatkozva - lefújja az eseményt.

"A visszajelzések, amelyeket az elmúlt 24 órában kaptunk, miután meghirdettük a filmet, rávilágítottak arra, hogy több néző is aggódik a mesterséges intelligencia írók helyett történő alkalmazásával kapcsolatban, ami egy szélesebb körű problémára mutat rá az iparágon belül."

- olvasható a Prince Charles Cinema közleményében.

Ha minden a terv szerint alakul, a film hamarosan teljesen ingyen megtekinthető lesz online, plusz a rendező a forgatókönyvet is a nagyérdemű rendelkezésére bocsátja, mi több, arról is elárul majd ezt-azt, hogyan alkotott a ChatGPT-vel. Addig is a film előzetesét itt találod:

Te mit gondolsz?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.