Hirdetés

Karnyújtásnyira az Android 15 megjelenése, hamarosan a magyar felhasználókhoz is megérkezik



|

A techóriás hivatalosan is elérhetővé tette az új operációs rendszer stabil forráskódját.

Hirdetés

Sokan arra számítottak, hogy a Google Pixel 9 családjának augusztusi premierjével egy időben elérhetővé válik az Android 15 is, ami temérdek új funkcióval kiegészülve igyekszik majd kényelmesebbé és gördülékenyebbé tenni az operációs rendszer használatát. A Pixelek debütálása végül nem hozta el az Android legújabb változatát, de a helyzet heteken belül megváltozik.

A Google a minap jelentette be, hogy az Android 15 mostantól elérhető az Android Open Source Projectben (AOSP), ami azt jelenti, hogy a mobilgyártók és az alkalmazásfejlesztők képesek lesznek saját készülékeikre szabni az operációs rendszert.

Hirdetés

A Pixel 9-sorozat tagjain szinte biztos, hogy elsőként, néhány héten belül elérhetővé válik az Android 15, míg a többi gyártó támogatott készülékeire valamikor a következő hónapokban érkezik meg.

A Google továbbá "Spotlight Weeks" név alatt egy új, fejlesztőknek szóló oktatási sorozatot is elindít, amiben részletesen bemutatja, hogy mire képes az Android 15. A vállalat nem titkolt célja a programmal, hogy ösztönözze a mobilgyártókat és a fejlesztőket az új operációs rendszer nyújtotta lehetőségek és funkciók kiaknázására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.