Hirdetés

Jelentősen felgyorsíthatod a PC-használatot ezekkel a makrórögzítőkkel



|

Az egér mozgását és a billentyűk leütését egyaránt rögzítheted, később pedig vissza is játszhatod ezekkel a programokkal.

Hirdetés

A repetitív feladatok teljesítésének kényelmes módja, ha egy szoftverrel rögzítjük az egérmozgást, később pedig, amikor egy adott műveletre szükség van, egyszerűen csak visszajátsszuk őket. Makrókra szükség lehet például irodai alkalmazásoknál, de akár játékoknál is, ha például valamilyen jutalom feltétele, hogy egy bizonyos feladatot többször megismételjünk egymás után. Több alkalmazást is használhatunk a célra, például attól függően, hogy milyen bonyolult mozgást szeretnénk rögzíteni, vagy összesen mennyi makrót szeretnénk tárolni. Mutatunk pár jól használható, igaz, nem minden esetben ingyenes alternatívát.

1. Auto Click - Mouse Macro Script

Kezdjük rögtön egy nagyobb tudású appal, amely a műveletek rögzítése során nemcsak arra képes, hogy automatikusan rögzítse a történéseket, hanem akár arra is, hogy az egérmozgást a nulláról, programozásszerűen mi magunk állítsuk össze: ehhez a bal, középső és jobb egérgombok minden lehetséges akcióját be tudjuk állítani, akár még a nyomva tartott gomb melletti egérmozgatást is. A szoftver ingyenes változata azzal a megkötéssel érkezik, hogy egy-egy makrót csak tíz alkalommal lehet használni, továbbá limitált a műveletek összetettsége is, az utasításoknak bele kell férnie "két sorba".

Letöltés

Hirdetés

2. Free Mouse Clicker

Ez az ingyenes program egy sima kattintós szoftver, amely sehova nem mozgatja az egeret, viszont az előre beállított időközönként (óra:perc:másodperc:ezredmásodperc) a bal vagy a jobb egérgombbal kattint vagy duplán kattint egyet. A félreértések elkerülése végett csak egyetlen akció választható ki, nem arról van szó, többféle műveletet lehet keverni, sajnos. A kattintások elindításához és leállításához billentyűkombinációt is használhatunk. Hasznos kényelmi funkció, hogy a kattintások indításakor az app elbújik.

Letöltés

3. MouseController

Noha ez a szoftver nem ma frissült utoljára, még ma is nagyon jó szolgálatot tesz - amihez persze az is kellett, hogy az elmúlt két évben azért olyan túl sok minden nem változott az egérhasználati szokásokat illetően. A MouseController az egérmozgást rögzíti, ráadásul nem konstans, hanem állítható érzékenységgel: másodpercenként 1-100 alkalommal. Visszajátszásnál az ismétlések gyakoriságát, az ismétlések számát és a késleltetést egyaránt be lehet állítani, és arra is van lehetőség, hogy az eredetihez képest gyorsabban vagy lassabban történjenek az események.

Letöltés

4. Macro Recorder

Ez a szoftver sajnos már nem ingyenes, cserébe viszont nemcsak az egér mozgását és a kattintásokat, hanem a billentyűzet gombjainak használatát is tudja érzékelni és rögzíteni. Sőt, rengeteg extra szolgáltatás is került bele, képes például felismerni a képeket, a képekben elhelyezett feliratokat és a QR-kódokat is, valamint azt is látja, ha a kattintások nyomán megváltozik, hogy éppen melyik alkalmazás került a fókuszba.

Letöltés

5. Simple Macro Recorder

A többféle verzióban elérhető Simple Macro Recorder legegyszerűbb változata teljesen ingyenes; a szoftverrel az egérmozgást és a kattintásokat, valamint a klaviatúrán a gombnyomásokat lehet rögzíteni. Az ingyenességért cserébe a beállítási lehetőségek nagy részéről le kell mondani, de a visszajátszás sebességét és a rögzítés érzékenységet lehet állítani, és kérhető az is, hogy a makró rögzítése előtt az összes megnyitott appot minimalizálja a szoftver. A rögzített makrók listába kerülnek, és később bármikor újra aktiválhatók.

Letöltés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.