Hirdetés

Izgalmas funkciókkal bővülhet az Instagram



|

A jövőben gyorsabbá válhat a hozzáférés az alkalmazás legújabb trükkjeihez, és az AI is nagyobb szerepet kaphat.

Hirdetés

Az akkoriban még Facebook, Inc. néven futó Meta 2012-ben egymilliárd dollárt fizetett az Instagramért, ami kezdetben csak másodhegedűs szerepet töltött be a vállalat repertoárjában, az utóbbi években viszont érezhetően megnőtt a jelentősége, mivel jelenleg ez a Mark Zuckerberg vezette vállalat elsődleges fegyvere a fiatalok tömegét elcsábító TikTok ellen.

A verseny jegyében a platform folyamatosan bővül az újabbnál újabb funkciókkal, amelyekből első körben mindenféle pletykák és szivárgások útján szoktunk értesülni, a jövőben viszont az üzemeltető nyíltabb lapokkal játszhat, rögtön odaengedve a felhasználókat az érkező fejlesztésekhez.

Hirdetés

A tapasztalt szivárogtatónak számító Alessandro Paluzzi legalábbis nemrég egy képernyőfotót osztott meg a platformhoz tartozó Threads felületén, amely alapján az Instagram egy olyan beállítással kísérletezik, ami korai hozzáférést adna a nagyközönségnek a hivatalos rajt előtt álló funkciókhoz. Az erre szolgáló menüpont a Beállításokban kapott helyet, az alábbi képen alulról a második sorban látható.

@alex193a bejegyzése
Megtekintés a Threads alkalmazásban

Paluzzi sajnos nem tért ki rá, hogy az Instagram melyik verziójában lelt rá az újdonságra, ahogy azt sem tudni pontosan, hogy miként működik a dolog. Annyi bizonyos, hogy egyelőre önmagában is egy kísérleti funkcióról van szó, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy már akár a következő hónapok során is elérhetővé válhat, de az sincs kizárva, hogy végül soha nem debütál élesben.

Ezzel azonban még nincs vége, a szivárogtató egy másik bejegyzése ugyanis arról árulkodik, hogy a mesterséges intelligencia is nagyobb szerephez juthat a közösségi oldalon: a chatek beállítható témái között feltűnt egy új opció az egyedi, AI által létrehozott hátterek generálására.

@alex193a bejegyzése
Megtekintés a Threads alkalmazásban

A lépés nem lenne meglepő, hiszen a Meta már a tavaly őszi Connect-eseményén beharangozta a maga mesterséges intelligenciás offenzíváját, amellyel a mostanság dúló AI-lázat igyekszik meglovagolni a vállalat. A Facebookot illetően idehaza a közeljövőben várható az ehhez kapcsolódó funkciók élesítése, a Paluzzi által meglebegtetett funkció viszont még nem kapott hivatalos megerősítést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.