Hirdetés

Ingyenessé válik a Google számos hasznos AI-szolgáltatása



|

A keresőóriás AI-fejlesztése számos ponton hoz újat az ágazatba.

Hirdetés

Számos újítást kapott a Google AI platformja, a Gemini ingyenes változata. A frissítés jelentős előrelépést hozott több területen is, amire szüksége is van a még mindig lemaradásban lévő platformnak. Bár több funkció tekintetében is igyekezett felzárkózni megjelenése óta, még mindig van hova fejlődni.

Az szoftver új verzióját már bárki használhatja teljes körűen előfizetési díj nélkül is. Többek között ingyenes lesz az 1.5 Flash nevet viselő nyelvi modell is, mely a Gemini mesterséges intelligencia-chatbotjának az alapját, technológiai hátterét képezi. Az új AI gyorsabban és hatékonyabban tud válaszokat generálni és érvelni, valamint képeket értelmezni.

A Flash-alapon működő Geminivel hosszabb, összetettebb, elvontabb beszélgetést lehet folytatni, és sokkal összetettebb kérdésekre is képes válaszolni, mint elődei. A Google ígéretet tett rá, hogy hamarosan már a Drive segítségét is igénybe tudja venni, hogy a felhőben keresse meg a megfelelő választ a feltett kérdésre. Korábban ez csak a fizetős, Advanced változaton volt elérhető.

Hirdetés

Az új felület ennél is továbbmegy. Ha a chatbot hozzáférést kap az iskolai jegyzeteinkhez, azok felhasználásával tanulási segédletek sorát készíti el nekünk belőlük: kivonatot, gondolattérképet, gyakorlófeladatokat alkot nekünk a tanuláshoz, illetve a vizsgákra való felkészüléshez.

A tavaly óta reneszánszukat élő AI platformok gyakori hibája, hogy amiről nincs tudásuk, azzal kapcsolatban hajlamosak mellébeszélésre. A Google ennek figyelembevételével alkotta meg most saját fejlesztésének új verzióját, és bár az esélye még mindig megvan annak, hogy szemrebbenés nélkül állítson egyértelmű hamis információkat, a forráshivatkozásokból rájöhetünk, ha így tett.

A Gemini 1.5 Flash asztali és mobilos változatban is elérhető. Az egyetlen dolog, aminek még mindig fájó a hiánya, az az iOS-es Gemini alkalmazás. Míg Androidon rendelkezésre áll már értelemszerűen a kezdetektől, iOS-en a Google alkalmazásba építették be külön.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.