Hirdetés

Így tüntetheted el az alkalmazások és widgetek nevét iOS 18 alatt



|

Már a béta verzióban is elérhető a minimalista dizájn.

Hirdetés

Bár az iOS 18 mindenki számára elérhető változata még várat magára valószínűleg az új iPhone 16 érkezéséig, a fejlesztői verzió után már pár héten belül elérhetővé válik az operációs rendszer általános bétája. A számos újdonsággal érkező szoftver, aminek legfőbb funkcióit már bemutatták a nemrégiben megrendezett WWDC-n, többek között a testreszabás lehetőségeiben is nagyot készül villantani.

Amellett, hogy az iPhone-tulajdonosok testreszabhatják majd az alkalmazások színeit, valamint tetszés szerint bárhova helyezhetik, egy sor további finomhangolásra lesz lehetőség, ami letisztultabb, minimalistább felületet eredményezhet. Az iOS 18 végre lehetővé teszi, hogy az alkalmazások és widgetek nevét elrejtsük a kezdőképernyőn. Mutatjuk, hogy állíthatod be te is a saját készülékeden.

Hirdetés

Az Apple először az iOS 11-től kezdve rejtette el az alkalmazások neveit a Dockban. Ezzel szemben mostantól minden alkalmazás, widget és mappa ugyanolyan minimalista megjelenést kaphat, függetlenül attól, hogy hová helyezzük őket. A Vezérlőközpont is megújul az új verzióval, ahol a következőképpen rejthetjük el az alkalmazások neveit a jövőben:

  1. Először győződj meg róla, hogy a telefonodon az iOS18 béta verziója fut, majd hosszan tartsd lenyomva egy üres részen a kezdőképernyőt!
  2. Ha ezzel megvagy, koppints a bal sarokban lévő szerkesztés gombra, és válaszd ki a Testreszabás menüpontot!
  3. Most koppints arra, hogy Nagy, lépj ki a Testreszabás menüből és kész!

Mindez így néz ki a felületen:

Úgy tűnik, egyelőre nincs mód az alkalmazások nevének elrejtésére az alapértelmezett kis ikonméret megtartása mellett, de hátha pótolják ezt a hiányosságot a végleges verzióban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.