Hirdetés

Idén minden nyolcadik embert ért már valamilyen kibertámadás



|

Egy új kutatás szerint 14 százalékkal nőtt a célpontok száma a tavalyi rekordév óta.

Hirdetés

Lassan nem lehet úgy semmilyen újságot, online felületet megnyitni anélkül, hogy belefutnánk egy online bűnözéssel kapcsolatos hírbe. Az ilyen a típusú támadások mára a mindennapok részévé váltak, a kiberbűnözők ellen csak felkészülten tudunk védekezni.

Bűnözői csoportok napi szinten próbálkoznak megszerezni személyes, érzékeny adatainkat, melyek a személyazonosságunkhoz, banki hozzáférésünkhöz, jelszavainkhoz és más, visszaélésre alkalmas adatainkhoz kapcsolódnak. Az Identity Theft Resource Center (ITRC) szerdán közzétett jelentése szerint az idei év első 6 hónapjában 1,07 milliárd embert ért hasonló támadás e-mailben, telefonon vagy sms-ben.

A csoport szerint a tömeges, célzott támadások és a módszerek finomodásának következtében tovább nő a jogsértések által érintett emberek száma, ráadásul köztük vannak olyanok is, akiknél kettő vagy annál több alkalommal is próbálkoztak.

Hirdetés

Az ITRC, a személyazonosság-lopás áldozatainak segítésével foglalkozó nonprofit szervezet szerint a számok mintegy 14 százalékos növekedést mutatnak a 2023-as év azonos időszakához képest. Ez azért nem hangzik túl jól, mert a tavalyi év számai is megdöntöttek már minden korábbi rekordot.

A csoport szerint az incidensek és érintettek számának jelentős növekedése annak tudható be, hogy a módszerek legtöbbször nagyszabásúak, és nagy számú csoportokat érintenek. Az idei év legnagyobb ügye idáig a Ticketmaster Entertainmentet érintő adatvédelmi támadás volt, amikor feltehetőleg 560 millió ügyfél személyes adataihoz fértek hozzá kiberbűnözők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.