Hirdetés

Huawei Watch Fit 3 teszt – a filléres, de szerethető Apple Watch



|

Le sem tagadhatja a Huawei, honnan leste a Fit 3 dizájnját, de ez - na és a baráti ár - ne riasszon el, ez az óra igényes és meglepően sokat tud.

Hirdetés

Bár nem minden alakult úgy az elmúlt években a Huawei számára Európában, ahogy azt eltervezte, valami bejött neki: a viselhető okoseszközök piacán meghatározó szereplővé vált. A termékskála teljes, az olcsó fitneszkarperecektől a prémium okosórákig mindenféle terméket megtalálsz Huawei színekben, ám a legnépszerűbb talán a középkategória, amiben igen erős a gyártó. Ennek titka a jó dizájn, minőségi alapanyagok, a viszonylag jó felszereltség és a rendre kiváló üzemidő. A különböző generációk során mindenféle formát és kialakítást kipróbáltak már a Huawei mérnökei, idén pedig a szögletes készülékházon volt a sor, ami megkapta a praktikus tekerőgombot is - vagyis pont úgy néz ki, mint egy Apple Watch. Belül viszont sok az eltérés, az ár pedig a töredéke. Leteszteltük a Watch Fit 3-at.

Szögletesen szép

A teljesen kerek számlap helyett a Fit 3 szögletes kialakítást kapott, ám ez nem jelent határozott sarkokat és éleket - minden lekerekített, kellemes tapintású és még jól is néz ki. Az óra teljes felső részét egy viszonylag nagy és kávamentes, 1,82"-os, 60 Hz-es frissítésű AMOLED-kijelző foglalja el, ami 1500 nitre, vagyis kellően magas fényerőre képes ahhoz, hogy még tűző napsütésben is lásd a feliratokat, grafikonokat. Az érintőkijelzőt egy 2,5D-s üvegborítás védi felülről, az óra többi része alumínium (leszámítva az alsó szenzorokat természetesen). A készülékház viszonylag keskeny, mindössze 9,9 mm vastagságú, ha pedig az óraszíjat nem számoljuk, mindössze 26 grammot nyom. Külsejét tekintve a Fit 3 tömzsibb, mint a Fit 2 volt, szögletes, akár a Band karkötők, viszont tudásban a GT-szériához áll közelebb. A Quickfit szíj könnyen és gyorsan cserélhető, de egyedi kialakítású. Ha normál, szabványos szíjat szeretnél inkább használni, egy FitLink nevű átalakítóra lesz szükséged. Amennyiben a drágább, bőrszíjas kivitelt választod, ez a kiegészítő alapból a tiéd, mivel a bőrszíj is így csatlakozik (tehát ezekhez a modellekhez egyszerűbben tudsz tetszőleges, 20 mm-es szabványszíjat csatlakoztatni).

Hirdetés

Egyértelműen kijelenthető, hogy a Watch Fit 3 inkább okosóra, mintsem fitneszkarperec, erről árulkodik többek között a HarmonyOS 4.2 rendszer, a beépített GPS, a hívásfogadási funkció stb. A vezérléshez az érintőkijelző mellett a forgatható és lenyomható gombot vetheted be, valamint alatta egy funkciógombot is találsz, amihez hozzárendelheted a számodra legfontosabb szolgáltatást (alapértelmezetten ez az edzés).

Jól néz ki, minőségi a megvalósítás is, de mintha nagyon ismerős lenne valahonnan ez a forma és gombelrendezés
Jól néz ki, minőségi a megvalósítás is, de mintha nagyon ismerős lenne valahonnan ez a forma és gombelrendezés

Barátságos, ha már működik

A beüzemelést igyekezett a Huawei minél barátságosabban megoldani, de a tény továbbra sem változott, miszerint a Google Play Áruházban nem érdemes a Huawei Egészség appot keresned. Ehhez böngészőre és sideloadolásra lesz szükséged, hacsak nem Samsung mobilon vagy, ugyanis már a Samsung app áruházában is elérhető a Huawei szoftvere. Harmadik opcióként a Huawei saját AppGallery-jét is telepítheted, de persze ez csak opcionális. A letöltést amúgy az óra bekapcsolásakor megjelenő QR-kód, valamint az ennek beolvasására megjelenő, magyar nyelvű weboldal is segíti.

Aki használt már okosórát vagy fitneszkarperecet, a Huawei Egészség applikációban sem fog eltévedni. A főoldalon számos hasznos információt láthatsz aktuális teljesítményedről, az órádat pedig egy külön lapon tudod kezelni. A kártyás felület jól átlátható, sőt, szerkeszthető is, és alul a trendeket is nyomon követheted.

Hobbisportoláshoz tökéletesen felszerelt, az extrái pedig jól jönnek a mindennapokban
Hobbisportoláshoz tökéletesen felszerelt, az extrái pedig jól jönnek a mindennapokban

A Huawei Watch Fit 3 Wi-Fi-vezérlőt és 4G/5G modemet nem tartalmaz, Bluetooth-on kapcsolódik a telefonodhoz. Ezen keresztül viszont képes a hívásfogadásra és hívásindításra is, és névjegyeidet is kezeli. A teszt során meg voltunk elégedve a hangminőséggel és a hangerővel is: tisztán hallott a hívott fél, és mi is tisztán hallottunk mindent még zajosabb környezetben is.

Természetesen az óraszámlapok cserélhetők, sőt, némelynél a szerkesztés is megengedett, és végre a Huawei óraszámlapjai is aktívak, vagyis a megfelelő értékre pöccintve az adott funkcióra tudsz ugrani (például időjárás, lépésszám stb.). A gyorsvezérlőket fentről hívhatod elő, alulról pedig az értesítéseket csalogathatod a képernyőre. Itt a legtöbb appnak a megfelelő ikonja jelenik meg, és jó néhány chat programnál az előre megadott válaszokat is elküldheted az órádról, valamint emojikkal is válaszolhatsz (Android telefonhoz kapcsolva). Az értesítések kezelése sokat fejlődött, már nem érkezik meg ugyanaz az üzenet többször is, de a betekintés még nem mindig tökéletes néhány alkalmazásnál (például levelezés, Viber stb.).

Természetesen kismillió számlap érhető el, de sok a fizetős is. Jó hír, hogy akár aktív vezérlőkkel ellátott is lehet már a számlap
Természetesen kismillió számlap érhető el, de sok a fizetős is. Jó hír, hogy akár aktív vezérlőkkel ellátott is lehet már a számlap

Összesen hat funkciót tudsz a főképernyőre sorolni, amiket balra húzással érhetsz el. Ez a szám szerintünk túlzottan alacsony, itt lenne az ideje növelni. Jobbra pöccintve egy Intelligens asszisztens képernyőre jutsz, amin alapértelmezetten az időjárás és a médialejátszó jelenik meg. Sajnos a teszt során például az időzítő nem költözött ki ide, amikor futott, azt külön kellett a menüből meghívnunk, illetve a lebegő ikonra kattintva megnyitnunk. A tekerőgombot megnyomva a látványos, immáron szövegeket is megjelenítő menübe jutsz, ahol az óra szolgáltatásait indíthatod. Ha duplán nyomod meg a tekerőgombot, a taskválasztóba jutsz, ami a mobilokon ismert módon mutatja az éppen futó alkalmazásokat. Ez megkönnyítheti a váltást az aktív funkciók között.

Legyél Fit!

A Watch Fit 3 nevével is arra utal, hogy az aktív életet élő felhasználók igényeit igyekszik kielégíteni. A GPS mellett természetesen minden fontos szenzor megtalálható az órában, így pulzust, véroxigén-szintet is mér a Fit 3, figyeli az alvásod minőségét, a stresszszintedet, a lépésszámodat, de EKG-re és bőrhőmérséklet-mérésre nem alkalmas. Szintén hiányzik belőle a légnyomás- és magasságmérés. Összesen 101 sporttevékenységet képes követni a Fit 3, ebben már tényleg szinte mindent megtalálsz, amire szükséged lehet, beleértve az úszást, vízi sportokat is.

101-féle sportot ismer fel az óra
101-féle sportot ismer fel az óra

A Huawei a szoftveres oldalt is jelentősen fejlesztette. Az edzéskövetés és -monitorozás természetes, az edzésajánlás viszont megújult. Hasznos az edzés végi pulzusmérés is, sőt, az óra és a Huawei Health alkalmazás minden értéket kielemez és igyekszik hasznos tanácsokat adni. A fitneszedzéshez animált gyakorlatokat is kapsz, ami szintén praktikus lehet. Az órához fitnesz-kiegészítőket is kapcsolhatsz, hogy pontosabb méréseket kapj.

Az üzemidő ismét nagyszerű, a gyári értékek szerint a 10 napos üzemidő simán összehozható. Tesztünkben ez tényleg össze is jött, minimális használattal, edzés nélküli napon kb. 8%-ot merült az óra alvással együtt, ez GPS-es edzéskövetéssel, többszöri telefonálással kb. a duplájára nőtt. Ha mégis lemerülne az óra, a mágnesesen csatlakozó töltőkábellel 10 perc alatt kb. 8-12%-ot tudsz az óra akkujába pumpálni.

A Huawei Egészség appot egy fokkal könnyebb beszerezni, de még mindig nem triviális
A Huawei Egészség appot egy fokkal könnyebb beszerezni, de még mindig nem triviális

Elegáns belépőszint

A Huawei Watch Fit 3 tényleg jól néz ki - hasonlítson is bármely másik konkurens órájára. A felhasznált alapanyagok minőségiek, a kijelző képe szép, a kezelés egyszerű, és sok-sok szolgáltatás segíti edzéseidet, mindennapjaidat. A hívásfogadás hasznos funkció, a HarmonyOS is sokat fejlődött, könnyen megkedvelhető a Fit 3, ráadásul nem szükséges naponta töltened.

Tesztünk során kültéri futással is teszteltük az órát, ahol a GPS szépen lekövette az útvonalat, és a referenciaméréshez képest 5 km alatt mindössze 20-30 métert tért el, ami jónak számít. A lépésszámot és a pulzust is pontosan követte a Fit 3, az edzés végeztével pedig hasznos volt a pulzusszám-csökkenés mérése.

Ha kültéri sportoláshoz is használod az órádat, érdemes a kijelzőt mindig bekapcsolva tartani, ugyanis a felébresztési rutin nagyon lassú, az azonnali rápillantás helyett 1-2 másodpercig magad elé kell tartanod a Fit 3-as csuklódat, hogy a kijelző kellően nagy fényerővel feléledjen.

Ugyanakkor egy középkategóriás óráról van szó, ami egy polccal van a fitneszkarkötők felett, ezért jó néhány dologra ne számíts. A felsőbb kategóriás okosórák extra funkciói innen hiányoznak, így nincs 4G/5G modem, nincs NFC, tehát fizetni sem tudsz az óráddal, emellett a magasságot sem méri és extra applikációkat sem tudsz telepíteni. Utóbbi kijelentést pontosítanánk: a Huawei appban elérhető az óra beállításainál az AppGallery, ám ebben mindösszesen 10 alkalmazás közül választhatsz, és ezek minősége és hasznossága nem éppen tökéletes. Reméljük, néhány frissítéssel ez javulni fog, a kínálat pedig bővül.

Ha azonban ezek a hiányosságok nem olyan fájdalmasak számodra, akkor a Watch Fit 3-ban nem fogsz csalódni. Az órát már 59 990 forintért megkapod (a nylon és fehér bőr verziókért 69 990 forintot kérnek), ami messze barátibb, mint a hasonló kialakítású konkurensek árazása. Cserébe egy jól kinéző és jól megépített, viszonylag sok fitneszfunkcióval felszerelt alap-okosórát kapsz, ami hobbisporthoz ideális. Ha ráadásul június 30-áig a kijelölt szaküzletben vagy webshopban vásárolod meg, egy Huawei FreeBuds 2 SE TWS fülhallgatót is kapsz ajándékba.

Huawei Watch Fit 3

Ár: 59 990 Ft
A Huawei Watch Fit 3 tényleg jól néz ki – hasonlítson is bármely másik konkurens órájára.
  • 1,82”, AMOLED-kijelző, 480x408
  • beépített hangszóró és mikrofon
  • alumínium készülékház
  • HarmonyOS 4.2
  • TruSeen™ 5.5 pulzusmérő
  • véroxigén(SpO2)-mérés
  • 101 edzésmód mérése
  • mágneses töltőkábel
  • 5 ATM vízállóság
  • 5 műholdrendszer támogatása, BT5.2
  • gyorstöltés, akár 10 napos üzemidő
  • 43,2×36,3×9,9 mm, 26 g (szíj nélkül)
PRO
  • jó kijelző
  • szép dizájn, jó alapanyagok
  • sok funkció
  • hívásindítás és -fogadás
  • értesítéskezelés
  • hosszú üzemidő
  • kellően pontos mérések
Kontra
  • nincsen NFC
  • egyedi szíjcsatlakozás
  • nincsen app-telepítés
  • nem túl egyedi külső
  • a mobilos appot Androidon még mindig sideloadolni kell
  • az értesítéskezelés és személyre szabás még fejlődhetne
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 8863
    [topic] => 1
    [group] => 15
    [gameinfo_name] => Huawei Watch Fit 3
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 82
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2024-06-19 13:52:45
    [gameinfo_webpage] => https://consumer.huawei.com/hu/wearables/watch-fit3
    [gameinfo_tags] => Huawei Watch Fit 3, okosóra, fitnesz, egészség, futás, teszt
    [gameinfo_url] => huawei-watch-fit-3
    [gameinfo_pro] => jó kijelző
szép dizájn, jó alapanyagok
sok funkció
hívásindítás és -fogadás
értesítéskezelés
hosszú üzemidő
kellően pontos mérések
    [gameinfo_kontra] => nincsen NFC
egyedi szíjcsatlakozás
nincsen app-telepítés
nem túl egyedi külső
a mobilos appot Androidon még mindig sideloadolni kell
az értesítéskezelés és személyre szabás még fejlődhetne
    [gameinfo_data] => 1,82”, AMOLED-kijelző, 480x408
beépített hangszóró és mikrofon
alumínium készülékház
HarmonyOS 4.2
TruSeen™ 5.5 pulzusmérő
véroxigén(SpO2)-mérés
101 edzésmód mérése
mágneses töltőkábel
5 ATM vízállóság
5 műholdrendszer támogatása, BT5.2
gyorstöltés, akár 10 napos üzemidő
43,2×36,3×9,9 mm, 26 g (szíj nélkül)
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 8
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [gameinfo_price] => 59 990
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => A Huawei Watch Fit 3 tényleg jól néz ki – hasonlítson is bármely másik konkurens órájára.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 82
            [manufacturer_name] => Huawei
            [manufacturer_url] => huawei
            [manufacturer_link] => http://www.huawei.com/
            [link] => /gyarto/huawei
        )

    [link] => /termekinfo/huawei-watch-fit-3-8863.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => jó kijelző
            [1] => szép dizájn, jó alapanyagok
            [2] => sok funkció
            [3] => hívásindítás és -fogadás
            [4] => értesítéskezelés
            [5] => hosszú üzemidő
            [6] => kellően pontos mérések
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => nincsen NFC
            [1] => egyedi szíjcsatlakozás
            [2] => nincsen app-telepítés
            [3] => nem túl egyedi külső
            [4] => a mobilos appot Androidon még mindig sideloadolni kell
            [5] => az értesítéskezelés és személyre szabás még fejlődhetne
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 8.1
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    8

  • Ár/Érték:

    8

  • Anyagminőség:

    8

  • Extra funkciók:

    8

  • Kijelző:

    9

  • Szoftver:

    7

  • Akkumulátor:

    9

  • Kinézet:

    8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.