Hirdetés

Hatalmas győzelmet aratott Japán a floppy lemezek használata kapcsán



|

Hosszú és rögös utat járt be az ország Digitális Ügynöksége, mire sikerült érvényesítenie akaratát.

Hirdetés

Néhány évvel ezelőtt nagy szenzációt keltett, amikor kiderült, hogy Japánban több mint 1900 államigazgatási procedúra követeli meg az üzleti szektortól a floppyk, CD-k és MiniDiscek használatát. Az eljárás - érthető módon - a lakosok és a kormány számára is körülményes, kellemetlen volt. Ebből kifolyólag az ország Digitális Ügynöksége bejelentette, hogy fokozatosan átvezeti a folyamatokat a 21. századba, ezzel lehetővé téve az online ügyintézést.

A minap a digitális ügyekért felelős miniszter, Taro Kono jelentette be, hogy Japán kormánya (két évtizeddel fénykoruk után) megszüntette a floppylemezek használatát az összes fontosabb rendszerében.

Hirdetés

A 2024. június 28-ával sikerre vitt offenzíva 1034 különböző törvény és szabály módosítást követelte meg - már csak egy, a járművek újrahasznosításával kapcsolatos környezetvédelmi eljárás során kell floppy-hoz vagy CD-hez nyúlni.

"Június 28-án megnyertük a floppy lemezek elleni háborút!"

- nyilatkozta a Reutersnek Kono, aki már korábban is az államigazgatásban használt faxkészülékek és más analóg technológiák kiiktatását szorgalmazta.

Japán digitalizálási erőfeszítései azonban számos más helyen akadályba ütköztek. A világjárvány ideje alatt például hatalmasat zakózott egy érintéseket és találkozásokat lekövető alkalmazás, illetve a kormány My Number nevű digitális személyazonosító kártyájának elfogadása is a vártnál lassabban halad, mivel többször előfordultak adatbalesetek a fejlesztés során.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.