Hirdetés

Hasznos fejlesztéssel bővült a Google Bekarikázással keresés funkciója



|

Mostantól még többre képes az AI-alapú keresőeszköz.

Hirdetés

A Galaxy és Pixel mobilok egyik legnépszerűbb AI-funkciója a Circle to Search, avagy magyarul a Bekarikázással keresés, amelynek segítségével pillanatok alatt felkutathatunk szinte bármit, amit meglátunk böngészés közben. Elég bekarikáznunk egy szót, egy fotórészletet, és a Google keresőfelülete már fel is dobja a releváns találatokat.

A minap tovább bővült a funkcióval kapcsolatos lehetőségek tárháza, így a Bekarikázással keresés segítségével mostantól vonalkódokat és a QR-kódokat is beolvashatunk. Ráadásul a folyamat teljesen automatikus, tehát ha a funkciót akkor használjuk, amikor beolvasható kódok találhatók a képernyőn, akkor egyből megtörténik majd a szkennelés.

Hirdetés

Miután az intelligens keresőeszköz észleli a vonal- és a QR-kódokat, megjeleníti a kapcsolódó URL-címet, amire rákattintva egyenesen az adott oldalra ugorhatunk. A Google először még júliusban mutatta be a funkciót, ami az utóbbi időben egyre több készüléken vált elérhetővé.

Mi egy Galaxy S23-as mobilon teszteltük - jelen cikk írásának pillanatában ezen az eszközön nekünk még nem működött, de ez bármikor változhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.