Hirdetés

Hamarosan virtuális alkalmazottakat hozhatnak létre a Microsoft ügyfelei



|

Az AI-asszisztensek elsősorban a belső feladatok automatizálása során lehetnek hasznosak.

Hirdetés

Novembertől a Microsoft Copilot Studio üzleti ügyfelei úgynevezett "AI-ügynököket" hozhatnak létre, amelyek különböző, elsősorban az alkalmazottak által végzett adminisztratív feladatokat láthatják majd el. Bár a virtuális alkalmazottak koncepciója joggal erősítheti fel az emberi munkaerő kiszorításával kapcsolatos aggodalmakat, a Microsoft inkább lehetőségként tekint a technológiára.

A vállalat kiemelte, hogy a Copilot-ügynökök az unalmas, ismétlődő feladatokat automatizálják, lehetővé téve az alkalmazottak számára, hogy magasabb szintű, kreatívabb munkákra koncentráljanak. Például egy cég létrehozhat egy olyan chatbotot, amely a vállalati adatokra, vagy a weboldalon elérhető információkra hivatkozva válaszolhat az ügyfelek kérdéseire. Emellett az ügynökök bizonyos e-mailek megválaszolásában is segíthetnek, figyelembe véve a feladó személyét és a vállalat működési eljárásait.

Hirdetés

A Microsoft szerint az ügyfelek könnyedén, programozási ismeretek nélkül is létrehozhatják saját asszisztenseiket, de akár a vállalat által előre elkészített ügynökök közül is választhatnak. A cég továbbá a Dynamics 365 csomag részeként 10 új asszisztenst is elérhetővé tesz, amelyeket az ügyfelek különböző szerepkörök automatizálására használhatnak, elsősorban értékesítési, szolgáltatási és pénzügyi területeken.

A vállalat arra is kitért, hogy a Thomson Reuters vizsgálatai szerint a mesterséges intelligencia felére csökkentheti bizonyos jogi átvilágítási feladatok elvégzésének idejét. A McKinsey & Company kutatása továbbá azt mutatja, hogy egy AI-ügynök akár 90 százalékkal csökkentheti az ügyfélbevezetési folyamat időtartamát, az adminisztratív terheket pedig 30 százalékkal mérsékelheti.

Bár a Microsoft még nem jelentette be a Copilot Studio nyilvános kiadásának pontos ütemtervét, a rivális Salesforce máris elégedetlenségét fejezte ki a redmondi vállalat megoldásával kapcsolatban. Marc Benioff, a Salesforce vezérigazgatója kritikusan nyilatkozott a Microsoft Copilot AI-modelljéről, mondván, hogy az nem teljesítette az ügyfelek elvárásait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.