Hirdetés

Hamarosan újabb emberek számára válik elérhetetlenné a PornHub



|

A korhatár-törvények miatt egyre több helyen blokkolják a honlapot.

Hirdetés

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a a 2022 őszén életbe lépett Digitális Szolgáltatásokról Szóló Jogszabály (DSA) értelmében a legalább havi átlag 45 millió felhasználóval bíró online szolgáltatásokra szigorúbb szabályok vonatkoznak az Európai Unió piacán, és ez alól a pornóoldalak (mint a PornHub, az Xvideos és a Stripchat) sem kivételek. Az Európai Bizottság az említett oldalaknak kockázatértékelési jelentések készítését írta elő, illetve enyhítő intézkedéseket kellett hozniuk a szolgáltatásaikhoz kapcsolódó rendszerszintű kockázatok kezelésére.

Most viszont nem az EU esetében nézett szembe nehézségekkel a PornHub, hanem az Egyesült Államokban. Az elmúlt években Amerikában egyre több helyen léptek életbe a korhatár-ellenőrzési törvények, amelyek megkövetelik, hogy az erotikus töltetű webhelyek látogatóinak igazolniuk kell az életkorukat (például személyi igazolvánnyal) a felnőtt tartalmak megtekintéséhez. 

Hirdetés

Szakértők tavaly elmondták a Mashable-nek, hogy a korhatár-ellenőrzési törvények nem fognak beválni, mivel egyrészt a VPN-nnel könnyen megkerülhetőek, másrészt a felhasználóknak fel kell tölteniük az igazolványukat, ami kiszolgáltatottá teszi őket a visszaélésekkel kapcsolatban.

Ennek ellenére egyre több amerikai állam lépteti életbe ezeket a törvényeket, a PornHub anyavállalatának, az Aylo pedig azzal válaszolt erre, hogy az érintett államokban teljesen elvágta a hozzáférést a honlaphoz. Először Utah-t blokkolták, majd Texas, Észak-Karolina, Montana, Arkansas, Mississippi és Virginia államok következtek, Louisana lakossága pedig felkészülhet rá (ott is elfogadták a törvényt, de egyelőre még elérhető a PornHub). 

A Mashable most beszámolt róla, hogy júliusban újabb két állam fog elesni a megszokott pornóadagjától, legalábbis hivatalosan: Indiana és Kentucky. Ezeket pedig Florida követheti majd, ugyanis ott 2025 januárjában lép életbe a korhatár-ellenőrzési törvény. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.