Hirdetés

Hamarabb itt lehet az Apple otthoni okos kijelzője, mint gondolnánk



|

Izgalmas részletek láttak napvilágot a cupertinóiak HomePod-szerű eszközével kapcsolatban.

Hirdetés

A Bloomberg általában jól értesült munkatársa, Mark Gurman szerint az Apple azt tervezi, hogy egy új, homeOS nevű operációs rendszerrel együtt mutatja be a régóta pletykált, asztali használatra szánt okos kijelzős (Smart Display) eszközét. A HomePod-szerű, képernyővel rendelkező készülékről különböző szivárgások formájában már évek óta hallani, az Apple viszont hivatalosan még nem erősítette meg a létezését.

Gurman korábban arról írt, hogy az asztali használatra tervezett készülék elvileg egy robotkarral van felszerelve, amely képes dönteni és forgatni a képernyőt a jobb megtekintés érdekében.

Hirdetés

A legfrissebb jelentés szerint két változat is készülhet a cupertinóiak műhelyében: egy pénztárcabarát modell, amely alapvető funkciókat kínál majd (például FaceTime és intelligens otthoni vezérlés), valamint egy felsőkategóriás, robotikus változat, amely akár több mint 1000 dollárba (355 ezer forintba) is kerülhet.

Ha minden igaz, az Apple első körben az olcsóbb változatot dobja majd piacra - nagy valószínűséggel jövőre -, míg a prémium modell valamikor 2026-ban jelenhet meg. Kiderült továbbá, hogy az Apple Intelligence mindkét készülék esetében kulcsfontosságú része lesz a felhasználói élménynek, és hogy a homeOS az Apple TV tvOS operációs rendszer alapjaira fog építkezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.