Hirdetés

Ha K&H-s vagy, készülj: a hétvégén fennakadások lehetnek



|

Fejlesztések miatt marad ki néhány szolgáltatás kicsit több mint egy napig.

Hirdetés

Szombaton, vagyis június 8-án reggel 6 órától másnap, azaz június 9-e délig leállnak a K&H informatikai csatornái (internetbank, mobilbank), a kimaradást egy tervezett karbantartás okozza. Amit azonban érdemes figyelembe venni, hogy az intézkedés az ATM készpénzbefizetési szolgáltatását is érinti majd.

Ezzel kapcsolatban a bank honlapján is megjelent egy tájékoztatás, ami szerint az azonnali átutalási megbízások indítása és a fizetési kérelem fogadása is szünetelni fog ez idő alatt, a bejövő azonnali átutalások visszautasításra kerülnek, azokat a hétvégét követően szükséges újra benyújtani. Az érintett időszakban történő szogáltatáskiesés miatt a szombati nap a belső szabályozás értelmében banki szünnapnak minősül.

A szolgáltatási szünet befolyásolja a határidős teljesítéseket, úgy mint törlesztőrészletek, közületi számlák és egyéb közterhek befizetését.

Hirdetés

Az erre az időszakra eső, előre megadott határidős vagy rendszeres megbízásokat, csoportos beszedéseket automatikusan, a bankszünnapokat követő első munkanapon teljesítik. Érdemes figyelembe venni, hogy a betéti- és hitelkártyákat a szolgálatkiesés időtartama alatt csak a szombat reggel 6-órakor rendelkezésre álló egyenleg erejéig van lehetőség terhelni.

A K&H arra kéri ügyfeleit, hogy a zökkenőmentes bankolás érdekében mindenki gondoskodjon arról, hogy legyen elegendő fedezet a kártyáin a szünnapokra, valamint a limiteket is úgy állítsák be, hogy ennek megváltoztatására az adott időszakban még a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül sem lesz lehetőség.

Az online bankkártyás és SZÉP kártyás fizetések esetében is tapasztalhatnak majd kellemetlenségeket az érintettek. A tranzakciókhoz kapcsolódó, és az online vásárlást megerősítő SMS üzenetek érkezésénél akadozás vagy leállás fordulhat elő. Még ebben a hónapban (június 21-én 18:00 órától június 22-én 18:00 óráig) sor fog kerülni egy hasonlóra, aminek a pontos részletei elolvashatók a K&H honlapján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.