Hirdetés

Ha ezt a népszerű reklámblokkolót használod, akkor most csúnyán beint neked a Chrome



|

Többé nem engedi a Chrome, hogy az egyik legtöbbek által használt reklámblokkolót futtasd.

Hirdetés

Ennyi volt, itt a vége a sztorinak - gondolhatták a Google illetékesei, ugyanis a Chrome böngésző a jövőben nem fogja engedélyezni az uBlock Origin nevű reklámblokkoló használatát. Azok, akik esetleg most is futtatják a szoftvert, a napokban egy olyan üzenettel találkozhattak, ami felhívta a figyelmüket arra, hogy rövid időn belül elérhetetlen lesz ez a lehetőség. 

Egészen pontosan így szól a rendszerüzenet:

"Előfordulhat, hogy ennek a bővítménynek a támogatása hamarosan megszűnik. Távolítsa el, vagy cserélje le hasonló bővítményre a Chrome Webáruházban."

Hirdetés

Maga az ok egyszerű: a Manifest API régebbi, V2-es változatának támogatása hamarosan megszűnik, az uBlock Origin pedig ezt használja arra, hogy integrálva legyen a Chrome-ba. Mivel a fejlesztők világosan kifejtették, hogy nem fognak áttérni a V3-as verzióra, így teljesen bizonyos, hogy a bővítmény a közeljövőben már nem fog működni - hasonlóan az összes többi olyan megoldáshoz, ami szintén a V2-es változatot használja.

Egy alternatíva azért még létezik: az uBlock Origin Lite továbbra is futni fog, de ez messze nem tartalmaz annyi funkciót, mint az alapverzió. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.