Hirdetés

Gyerekjáték lesz a kép- és videószerkesztés az Adobe új AI-funkcióival



|

Közel nulla tapasztalattal is profi anyagokat készíthetünk majd.

Hirdetés

Az Adobe már 2023-ban leleplezte saját, Firefly néven futó generatív AI-modelljét, bár akkor még csak a Photoshop felhasználói kísérletezhettek vele. Később a profiknak szóló népszerű videószerkesztőhöz, a Premiere Próhoz is bejelentett a vállalat néhány mesterséges intelligencia alapú funkciót, a fejlesztések pedig azóta is folyamatosan zajlanak.

Az a Adobe a minap megejtett MAX konferencián jelentett be egy sor új AI-funkciót, amelyek jelentősen leegyszerűsítik a szerkesztési folyamatokat és a tartalomgyártást. A megoldásokkal az Adobe elsősorban arra törekszik, hogy teljes szabadságot biztosítson az alkotóknak, valamint hogy azokhoz is közelebb hozza a kép- és videószerkesztést, akik kevesebb tapasztalattal rendelkeznek ezeken a területeken.

Hirdetés

Ezen törekvés részeként érkezik a Project Scenic nevű eszköz, amely nagyobb kontrollt biztosít az Adobe Firefly modellje által generált képek felett. Ahelyett, hogy kizárólag szöveges parancsokra (promptokra) hagyatkozna, a Scenic valójában egy teljes 3D-s jelenetet generál, amely lehetővé teszi egyes objektumok hozzáadását, szabad mozgatását és méretének módosítását. Az eszköz a végeredményt ezt követően referenciaként használja a 2D-s kép megalkotásakor.

Bemutatkozott a Project Motion névre keresztelt eszköz is, amely különböző stílusú grafikák létrehozásában és animálásában nyújt segítséget. Lényegében nulla animációs tapasztalattal is el lehet kezdeni a használatát, hiszen az első lépésben egyszerűen rendelhetünk mozgási effektusokat szövegekhez és képekhez. A második szakaszban az így létrehozott animációkat tovább finomíthatjuk szöveges parancsok és referenciaképek segítségével, akár színekkel, textúrákkal és hátterekkel.

Egy másik kifejezetten hasznos eszköz a Project Clean Machine, amely automatikusan eltávolítja a zavaró elemeket a képekről és videókról, például a kameravillanásokat vagy a véletlenül képbe sétáló embereket. Az eszköz tulajdonképpen mindent automatikusan korrigál, miközben az apróbb részletekre is odafigyel.

Például, ha egy felvételen a háttérben lévő tűzijáték miatt túlexponálódnak bizonyos részek, a Clean Machine gondoskodik arról, hogy a színek és a megvilágítás egységes maradjon a teljes videó során, még akkor is, amikor a zavaró fényforrás eltávolításra kerül.

Az imént felsorolt funkciók egyelőre még nem elérhetők, az Adobe a MAX esemény során csupán bepillantás nyújtott abba, hogy milyen újdonságokkal készül a jövőre nézve. Az elkövetkezendő időszakban talán kiderül, hogy a vállalat pontosan mikor tervezi kiadni a funkciókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.