Hirdetés

Forradalmi iPhone-tokkal rukkolhat elő az Apple



|

Különleges megoldásról rántotta a leplet a cupertinóiak egyik szabadalma.

Hirdetés

A legtöbb iPhone-felhasználó számára elengedhetetlen egy jó minőségű védőtok, ami megóvja a készüléket az esetleges ejtésekből fakadó sérülésektől. A tokok azonban gyakran kényelmetlenek lehetnek - még a drágább megoldások között is belefutni olyanokba, amik rosszul illeszkedő gombkivágásaikkal jelentősen megnehezítik a komfortos használatot.

Ezt a problémát szeretné megoldani az Apple egy speciális tokkal, legalábbis erre enged következtetni egy nemrégiben felfedezett szabadalom. Ebben egy olyan különleges védőtokról esik szó, ami egy sor extra funkcióval (többek között beépített Touch ID-val és gesztusvezérléssel) egészülhet ki.

Hirdetés

A szabadalom egyik legizgalmasabb megoldása az érintős gombok tokba történő integrálása, ami új interakciók tömkelegét nyithatja meg a felhasználók előtt. Legyen szó hangerő- vagy fényerőszabályozásról, mindkettőt sokkal kényelmesebben, intuitívabban végezhetnénk el az érintésérzékeny gombok segítségével.

A szabadalom összefüggésben lehet az Apple hamarosan bemutatásra kerülő iPhone 16-os termékcsaládjával, ami egyes jelentések szerint érintésérzékeny gombokkal felvértezve érkezik majd. Ezek a gombok megnyomásukkor ténylegesen nem mozognak, hanem egy haptikus motor segítségével érzékelik az ujj jelenlétét és adnak visszajelzést a felhasználónak a "lenyomásról".

A probléma csak annyi, hogy a telefon nem biztos, hogy érzékeli az ujjat, ha a készüléket egy tok fedi. Amennyiben az Apple elkészíti a beépített kapacitív szenzorokkal rendelkező tokot, akkor a felhasználóknak nem kellene feláldozniuk a védelem érdekében a telefon gombjainak használhatóságát.

Persze ez mind csak találgatás, hiszen az is előfordulhat, hogy a szabadalom végül nem kerül felhasználásra. Ha a megoldás az iPhone 16-tal kapcsolatos, akkor könnyen lehet, hogy a szeptember 9-ei bemutatón többet is megtudunk majd róla.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.