Hirdetés

Folytatódnak az Apple Pay téves levonásai, már a kormány is foglalkozik az üggyel



|

Egyre nagyobbra dagad a napok óta tartó, kizárólag Magyarországot érintő Apple-botrány.

Hirdetés

Szerda délután tisztázatlan körülmények között lényegében önállósította magát az Apple Pay, és elkezdte megterhelni számos hazai bank ügyfeleinek egyenlegét, méghozzá jellemzően akkora tételekkel, amelyek a korábbi tranzakciók során gazdát cseréltek. Az egyik kollégánktól így újra levonta az Apple TV+ havidíjának megfelelő összegek, de mások ennél sokkal rosszabbul jártak.

Mivel csütörtökön sem szakadt vége a jogcím nélküli levonásoknak, az érintett pénzintézetekhez hasonlóan a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Bankszövetség is igyekezett megnyugtatni a kisebb-nagyobb összegekkel megrövidített ügyfeleket, hogy ne izguljanak, az Apple vissza fogja téríteni a pénzüket.

Hirdetés

Noha ezek alapján úgy tűnhet, hogy nincs más dolguk a károsultaknak, mint várni, hogy maguktól rendeződjenek a dolgok, a Telexnek nyilatkozó pénzügyi szakember, Lévai Gábor szerint érdemes inkább minden gyanús tranzakciót bejelenteni a pontos paramétereikkel együtt, valamint elindítani az ún. visszatérítési eljárást.

A lap úgy tudja, hogy az ügy felkeltette a kormány figyelmét is, amely állítólag egy héten belüli kártalanítást várhat el a bankoktól. Két külföldi tulajdonú, de hazánkban is aktív pénzintézet gyaníthatóan ennek hatására döntött úgy, hogy nem vár a cupertinóiakra, hanem már előtte elkezdi jóváírni a levont összegeket. Az Erste esetében már el is indult ez a folyamat, míg a Raiffeisen ügyfeleinek úgy érdemes készülniük, hogy a bank a jövő héten téríti meg a terheléseket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.