Hirdetés

Figyelem: Apple viszonteladónak álcázva magát próbálja meg átverni a felhasználókat egy kamuoldal



|

A hivatalos iCentre is kiadott egy közleményt az esettel kapcsolatban.

Hirdetés

Az internetet böngészve, a különböző közösségimédia-platformokat görgetve, olykor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az nem az. Szembe jön velünk egy hihetetlen, varázslatos akció, amit pont annyira érzünk gyanúsnak, mint csábítónak. Utóbbit próbálja erősíteni a legtöbb internetes csaló és kamuoldal, azzal, hogy valami olyan hivatalos személynek vagy eladónak adja ki magát, amivel rögtön hitelesnek gondoljuk a már-már mesébe illő ajánlatot.

Továbbra is aktív a Magyarország iCentre név alatt futó Facebook-oldal, ami nem létező akciókkal hülyíti és próbálja átverni a felhasználókat. Bár első ránézésre valóban egész hitelesnek tűnik a bolt, némi görgetés után sejthető, hogy valami nem oké. Kihagyhatatlan árak, hatalmas akciók - itt azért már jelezni kezd Pókösztönünk.

Hirdetés

Az oldal vélhetően nem is célzottan, hanem alattomos módon, a felhasználók hírfolyamaiban megbújva próbál meg hitelesnek tűnni, és kétes linkekkel a vásárlók adataira szert tenni, gyanúsan pozitív kommentekkel altatva a felhasználókat. Néhány nappal ezelőtt a hazai iCentre hivatalos oldala is kiadott egy közleményt, melyben figyelmeztette a vásárlókat arra, hogy valaki Magyarország iCentre néven hamis profilt hozott létre, hamis ajánlatokkal.

Amit tehetünk, hogy jelentjük a csaló oldalt, majd nagy ívben elkerüljük. Ha netalántán még így is valamilyen gyanús bejegyzés vagy üzenet jön velünk szembe, semmiképp se kattintsuk az azokban található linkekre, és erre hívjuk fel mások figyelmét is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.