Hirdetés

Fárasztó terhet vesz le az AI a felhasználók válláról a Meta platformjain



|

Unod a csevegést másokkal? Nyugi, rövidesen rábízhatod az egészet a mesterséges intelligenciára.

Hirdetés

Előfordult már veled, hogy besokalltál a világhálón érkező személyes üzenetekre való válaszolástól? Ha szeretnéd, hogy az Instagramon, a Facebook Messengeren vagy a WhatsApp-on a mesterséges intelligencia válaszoljon a neked feltett kérdésekre, vagy csak beszélgessen a téged felkeresőkkel, mostantól létrehozhatod a saját digitális tükörképedet, aki ezt rendezi helyetted.

Az egyelőre még csak az Egyesült Államokban elérhető funkció a Meta AI Studiójában található, mely az Instagram üzenetküldőjéből is megnyitható. Itt elég csak a "Create an AI chat" opcióra koppintani, ahol két lehetőség közül választhatunk. Ez lehet normál AI karakter, mely elsősorban a szórakoztatást célozza meg, illetve a "creator AI", amit elsősorban tartalomkészítőknek, celebeknek ajánlanak a rajongókkal való csevegés kiszervezésére.

A normál karakterek esetében olyan személyre szabott chatbotokat hozhatunk létre, melyek megadott témák szakértői, szóval megtaníthatnak minket a horgászni, beszélgethetünk velük sportról vagy művészetekről. Az így létrehozott digitális személyiségek az új Llama 3.1-es modellt használva képesek pillanatok alatt képeket generálni mondandójuk illusztrálására.

Hirdetés

A creator AI opció ennél sokkal pragmatikusabb, hiszen elsősorban arra találták ki, hogy kezelje a beérkező üzeneteket, és válaszoljon rájuk helyettünk. Influencereknek és vállalkozásoknak ajánlják elsősorban a funkciót, hogy nevükben válaszoljanak az őket felkereső követőiknek. A karaktereket fel lehet ennek érdekében ruházni saját személyiségvonásaikkal a stílustól a szóhasználaton át a személyes érdeklődési körig.

A vállalkozások esetében a chatbot a megfelelő ügyfélszolgálathoz irányíthatja a panaszos ügyfeleket, vagy az elérhető forrásokból választ adhat a feltett kérdésekre. Az ünnepelt sztárok oldalainak AI karakterei pedig új módot nyújtanak a rajongókkal való kapcsolattartásra. A felület minden ilyen esetben tudatja a chatelővel, hogy nem valós személlyel beszélget.

Egyébként nem a Meta az egyetlen, amely lehetőséget kínál arra, hogy a tartalomkészítők digitális alakmást hozzanak létre kommunikációjuk kiterjesztésére. A Captions, egy generatív AI-jal ellátott videós platform a héten jelentette be AI Twin nevű új eszközét. A szoftver fotórealisztikus digitális hasonmást hoz létre a felhasználóból, amit tulajdonosa szabadon szerepeltethet általa szöveges paranccsal létrehozott AI videókban. Hasonló opcióval találkozhatnak már a Synthesia és a Dawn AI felhasználói is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.