Hirdetés

Ezt tudni most az iPhone 16-család áráról



|

Részletes pletykák láttak napvilágot az új széria árairól és várható újdonságairól.

Hirdetés

Bár a szakma és a rajongók már izgatottak (kivéve azt, aki a Fold6 láttán a váltáson gondolkozik), még nagyjából egy hónapot minimum várnunk kell az iPhone 16-ok megjelenésére. Biztos, hogy nem az áruk lesz a leginkább csábító, felszereltségük és megbízhatóságuk viszont állandóan a dobogón tartja őket.

Az utóbbi napokban néhány hihető szóbeszéd látott napvilágot az érkező új széria két csúcskészülékével kapcsolatosan. Az keveseket érhet újdonságként, hogy várhatóan a 2024-es év legdrágább készülékei között lesz az iPhone 16 Pro és Pro Max, és a tavalyi csökkenés után most ismét áremelkedésre kell számítani. Míg 2023-ban 499 990 forint volt a 128 GB-os alapfelszereltségű iPhone 15 Pro, a pletykák szerint az idei változat valóban több lesz ennél, ám többet is kapunk a pénzünkért. Ha minden igaz, valamivel nagyobb kijelzővel érkezik majd a 16 Pro, valamint új lencséket is kaphat az ultraszéles és a teleobjektív kamerához. Leginkább az ezzel kapcsolatos pletykák utalhatnak arra, hogy az új csúcskategóriás készülékek drágábbak lehetnek, mint a tavaly szeptemberben megjelent széria tagjai.

Hirdetés

A márka dinamikáját jól ismerők arra hivatkoznak, hogy a tavalyi sorozat eladásánál nem hajtották be a vásárlókon a fejlesztés extra költségeit, ám ez a gyakorlat sem tartható a végtelenségig. Legtöbben az ágazat szakértői közül nagyjából 10 százalékos drágulással számolnak, és ha ez érvényesül, az iPhone 16 Pro várhatóan 549 990 forint körül indulhat a hazai viszonteladóknál.

Az iPhone 15 Pro Max tavaly 599.990 forintos áron érkezett az üzletekbe, és ugyan a növekvő költségek miatt esetében is indokolt lenne egy hasonló mértékű emelés, ez már nem ennyire egyértelmű. Kiszivárgott információk szerint az új csúcskészülék 6,9 hüvelykes óriáskijelzőt, A18 Pro chipkészletet és frissített kamerarendszert is kap egy szuper teleobjektívvel.

Egyes pletykák arra is utalnak, hogy érkezik egy iPhone Ultra nevű változat, ami egyrészről lehet egy teljesen új koncepció, ám az is elképzelhető, hogy a Pro Max kap új elnevezést szimpla marketinghúzásként. Van, aki ez esetben is 10 százalékos emelést tart valószínűnek, ám akad olyan hang is, mely szerint az Apple nem akarja magasabbra emelni a plafont és a tavalyi áron kínálja majd az új Pro Maxot. Szeptemberben várhatóan ez is kiderül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.