Hirdetés

Ezeket a hibákat könnyen a telefonod aksija bánhatja



|

Ha ezekre figyelsz, akkor nem lehet komoly baj.

Hirdetés

A telefonok töltése látszólag egyszerű feladat, de több olyan hibát is elkövethetünk, amelyek hosszú távon károsíthatják az akkumulátort. Az okostelefonok általában lítiumion-akkumulátorokat használnak, amelyek hatékonyak, de érzékenyek bizonyos töltési szokásokra. A teljes lemerülés és a folyamatos töltőn hagyás egyaránt árt az akkumulátor élettartamának. Az Independent szerint ezek a gyakorlatok idővel csökkentik az akkumulátorcellák kapacitását, ezért érdemes figyelni, hogy ne hagyjuk a telefont állandóan a töltőn, miután elérte a 100%-ot.

Emellett fontos figyelni arra is, hogy töltés közben ne hagyjuk meleg környezetben a készüléket, mert az akkumulátor ilyenkor hőt termel, és a rossz szellőzés túlmelegedést okozhat. A párna alá helyezett telefon vagy a nagy igénybevételt jelentő feladatok, mint a játék vagy a filmek streamelése töltés közben szintén túlmelegedést eredményezhet, ami hosszú távon károsítja az akkumulátort.

Hirdetés

A megfelelő töltő használata szintén kulcsfontosságú. Az utángyártott, olcsó töltők nem csak lassítják a töltést, de károsíthatják is a telefont. Ugyanígy érdemes elkerülni azokat a "battery saver" alkalmazásokat, amelyek többnyire csak feleslegesen ígérnek jobb akkumulátorhasználatot, de valójában nem eredményeznek lényeges javulást, és pénzkidobás lehet a használatuk.

A fentiek betartásával hosszabb élettartamot biztosíthatunk az okostelefonunk akkumulátorának, és elkerülhetjük a gyakori hibákat, amelyek idő előtti elhasználódást okozhatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.