Hirdetés

Ez a nyári ruhadarab elegendő energiát termel a telefonod feltöltéséhez



|

A Power Hat kalapjait egy kompakt napelem panellel látták el.

Hirdetés

Az EcoFlow egy 2017-ben alapított kínai vállalat, amely világszerte forgalmazza saját fejlesztéseit. Termékei hordozható töltők és energiatárolók, melyek többnyire napenergiát használnak működésük során. Sok hasznos dolgot forgalmazott már a cég az elmúlt években hordozható napelemektől nagy teljesítményű külső akkumulátorokon keresztül kültéri generátorokig, de van egy olyan profilja, mely ha témába is vág, sokkal inkább tekinthető vicces passziónak.

Némelyik termékéről nem mindig könnyű eldönteni, hogy valós igényeket szolgál-e ki vagy inkább csak egy jópofa innováció megvalósítását, saját ötlet alapján. Ilyen volt például a néhány éve piacra dobott hordozható okoshűtő, mely powerbankként is funkcionál, így nyaralás, kempingezés alkalmával fel is tölthetjük vele a lemerül mobileszközünket. Azóta újabb meghökkentő termékkel állt elő az EcoFlow, mely ugyan kisebb és olcsóbb, mint az imént említett koncepció, de legalább olyan vicces.

Hirdetés

A most piacra dobott eszköz egy napelemet használó töltő, melyet bárhova magunkkal vihetünk a kirándulás, kültéri program közben, hiszen egy ruhadarabba építették be. A Power Hat nevű kalap, melynek karimájába körkörös formában egy napelem panelt helyeztek el, jó időben éppen annyi energiát termel, ami elég egy telefon vagy más mobileszköz feltöltéséhez.

Ami az eszköz praktikusságát jelenti, az egyben a hátulütője is, hiszen nyáron, a nagy melegben tényleg hasznos lehet egy kalap, mely a fejünket védi a közvetlen napsugárzástól, de nem biztos, hogy csak a töltőfunkció miatt, akkor is viselni szeretnénk, amikor egyébként nem vennénk semmilyen fejfedőt. Hasonló ruhadarabot egyébként már korábban egy holland dizájner is készített, szóval a Power Hat tekinthető a koncepció megvalósításának.

A napelemes kalap amúgy praktikus, hiszen össze lehet hajtogatni, és bár gond nélkül hordható esőben is, olyankor nem vennénk sok hasznát a hálós kialakítás miatt. Az, hogy valóban mennyire használható, majd csak az őszi megjelenés után fog kiderülni, amikor az első megrendelők kézhez kapják a 28 000 forintos darabokat.

Van más cég is a piacon, amelyik hasonló napelemes töltővel ellátott hordozható termékeket gyárt, illetve forgalmaz, de azok főként táskákban és kabátokban kaptak eddig helyet. Az EcoFlow az első, amelyik egy fejfedőbe integrálta a napenergiát összegyűjtő panelt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.