Hirdetés

Ennyi pénz üti a markodat, ha leadod az elektromos hulladékot



|

Az e-hulladék veszélyes hulladéknak számít, ezért is nagyon fontos, hogy mit kezdünk vele.

Hirdetés

A Femina cikke szerint tilos az elektronikai hulladékot a kommunális hulladék közé dobni, mivel ezek a termékek veszélyes anyagokat tartalmazhatnak, mint például ólmot, higanyt, dioxint, kadmiumot és berilliumot. Ezek az anyagok súlyosan környezetszennyezők, ezért megfelelő kezelésük elengedhetetlen.

Az elektronikai hulladék kategóriájába tartoznak a háztartási gépek, számítógépes berendezések, hajszárítók, telefonok, fényképezőgépek stb. Ezeket a hulladékokat nem szabad a kukába dobni, helyette a MOHU-val szerződött hulladékudvarokon lehet leadni, ahol ingyenesen veszik át őket, sőt, még pénzt is fizetnek értük. Például régi képcsöves tévékért 7 forintot, LCD-tévékért 48 forintot, háztartási nagygépekért 60-70 forintot, hűtőgépekért és klímákért 60 forintot, míg számítástechnikai berendezésekért 100 forintot fizetnek kilogrammonként.

Hirdetés

Egy mosógép leadásáért, amely akár 60-70 kilogramm is lehet, így közel 4-5 ezer forintot kaphatunk. A hulladék leadásához személyi igazolvány, lakcím- és adókártya bemutatása szükséges, és néhány telepen előzetes bejelentkezésre is szükség lehet.

Az elektronikai hulladékokat az ilyen termékeket forgalmazó kereskedőknek is kötelességük díjmentesen átvenni. Ezt a lehetőséget akár házhozszállítás esetén is igénybe vehetjük, például új hűtő vásárlásakor a kiszállítók kötelesek elszállítani a régi hűtőt ingyen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.