Hirdetés

Emoji-generátorral és átszabható ikonokkal jöhet az iOS 18



|

Újabb részletek derülhettek ki arról, miként változik az iPhone operációs rendszere.

Hirdetés

A Bloomberg elemzőjeként már hosszú évek óta aktív Mark Gurman rendszeresen szállít jelentéseket az Apple jövőbeli tervei kapcsán, amelyek gyakran pontosnak bizonyulnak, így különösen izgalmas volt, mikor egy pár hónappal korábbi hírlevelében megszellőztette, hogy az idén ősszel érkező iOS 18 minden idők egyik legnagyobb frissítése lesz.

A szivárogtató azóta további beszámolókban konkretizálta, hogy egy sor mesterséges intelligencián alapuló funkcióra és vizuális átalakításokra számíthatunk, az utóbbiak között a rácsos elrendezés helyett szabadon elhelyezhető ikonokat és a gyári alkalmazások kezelőfelületének átdolgozását említve. Gurman legújabb Power On hírlevele ismét tovább megy, és újabb részleteket tár fel a dizájn kapcsán.

Hirdetés

Az elemző ugyanis arról értesült, hogy az iOS 18 engedélyezni fogja az alkalmazások ikonjainak átszínezését, így lehetséges lesz, hogy a különböző kategóriáknak egyedi árnyalatot adjunk, ezzel is átláthatóbbá téve az appok dzsungelét. Az egyelőre nem tiszta, hogy ennél mélyebben is belenyúlhatunk-e az ikonokba, akár a képek lecserélésével.

Itt pedig még nincs vége, Gurman szerint ugyanis az Apple egy emoji-generátort is szállít majd, ami mesterséges intelligencián alapulva tetszőleges hangulatjeleket hoz létre megadott paraméterek alapján. A megoldás némiképp ismerős a Metától, amely a Facebookon - egyelőre korlátozott elérhetőséggel - az ősz során vezette be a csevegésekben küldhető generált matricákat, még ha ezek rajtja egyébként nem is sikerült botránymentesre.

Arra természetesen még Gurman esetében sincs garancia, hogy az említett funkciók tényleg érkeznek, de június 10-én fogja kezdetét venni az Apple WWDC fejlesztői konferenciája, ahol hivatalosan is bemutatkoznak az ősszel érkező operációs rendszerek, így már csak pár napot kell várni, hogy biztosabbat tudhassunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.