Hirdetés

Először nyilatkozott a Telegram alapítója letartóztatása óta



|

Fontos változásokra tett ígéretet a csevegőplatform vezetője, Pavel Durov.

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy letartóztatták az elsősorban titkosított üzenetküldésre használt Telegram alapítóját és ügyvezetőjét, Pavel Durovot, akit azzal vádolnak, hogy - a moderáció lényegében teljes hiányának köszönhetően - bűncselekmények tömkelegének ágyazott meg a platformon. Durov letartóztatás után nem sokkal kiderült, hogy újabb problémával kell szembenéznie a Telegramnak.

Felmerült, hogy a platform hazudhatott a tényleges felhasználóinak számáról abból a célból, hogy megkerülje az Európai Unió digitális szolgáltatásokról szóló törvényének, vagyis a DSA-nak a rendelkezéseit. Az előírások megsértésének büntetése a platform éves árbevételének akár hat százalékát is elérheti - a bírság meghaladhatja a 20 millió dollárt.

Hirdetés

Durov a napokban először szólalt fel franciaországi letartóztatása óta, és egy Telegram-bejegyzésben tett ígéretet arra, hogy a jövőben javítani fognak a platform biztonságán.

"Továbbra is próbálom megérteni, hogy mi történt Franciaországban. Halljuk az aggodalmakat. Személyes célomnak tekintem, hogy megakadályozzam, hogy a Telegram platformjával visszaélők beavatkozzanak a több mint 950 millió felhasználónk jövőjébe."

- írta Durov X-en egy, a közleményhez kapcsolódó posztban.

Míg a privát csevegésekre vonatkozó irányelvek között korábban az szerepelt, hogy "minden Telegram-csevegés és csoportos csevegés teljesen privát a résztvevők között", ez szeptember 6-ával megváltozott.

"Minden Telegram-alkalmazás rendelkezik Jelentés gombbal, amellyel megjelölheti az illegális tartalmat moderátoraink számára - mindössze néhány érintéssel."

- olvasható a Telegram GYIK-oldalán.

Természetesen ebből még nem következik egyenesen, hogy szigorúbb moderálásba kezd a platform. A Jelentés funkció elvileg már korábban is elérhető volt az alkalmazás használata során, de a történtek tükrében most szerettek volna ezzel kapcsolatban is tisztább tájékoztatást adni a felhasználóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.