Hirdetés

Elon Musk tényleg saját maga akarja benépesíteni a Marsot?



|

Valóban saját spermáját adományozta erre a nemes célra? Musk végre megszólalt a témában.

Hirdetés

Elon Musk nem rejtette véka alá nagyratörő terveit a Mars meghódítására és kolonizálására vonatkozóan. 2016-ban még úgy nyilatkozott, hogy egy önfenntartó marsi civilizáció létrehozása 40-100 évet vehet igénybe. Azonban az utóbbi időben megváltoztatta ezt a céldátumot. 2024 áprilisában a hírek szerint Musk már arról beszélt a SpaceX alkalmazottainak, hogy 20 éven belül egymillió ember fog a Marson élni.

Ez a merész elképzelés első hallásra nyilván lehetetlennek tűnik, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy ember még soha nem járt a Marson, és a NASA is csak a 2040-es évekre tervezi az első misszióját a vörös bolygóra. Ha pedig az első emberek megérkeznek a Marsra, számos kihívással kell szembenézniük. Musk azonban elszántan dolgozik azon, hogy a Marsi álmot valóra váltsa, és minden cégét belevonta a projektbe. A SpaceX-nél különböző csapatok dolgoznak a marsi város tervezésén. Egyik csoport az élőhelyek terveit készíti elő, míg egy másik a szkafandereken dolgozik, hogy az asztronauták túléljék az ellenséges marsi környezetet. A Boring Company, Musk másik vállalkozása, pedig a Mars felszíne alá történő fúrásra készít elő berendezéseket.

Hirdetés

A marsi élet egyik legfontosabb és legkomplexebb kérdése az emberi szaporodás. Egy orvosi csoport jelenleg azt kutatja, hogy lehet-e gyermeket szülni és nevelni a vörös bolygón. Elon Musknak már most is egy tucat gyermeke van különböző anyáktól, és a hírek szerint saját örökítőanyagát is felajánlotta a Mars benépesítéséhez. Musk azonban cáfolta, hogy spermamintákat adományozott volna, és azt is, hogy ilyen komoly munka zajlana a marsi város építését illetően. 

A világ figyelme továbbra is Elon Muskra és a SpaceX-re irányul, miközben lépésről lépésre haladnak előre a Mars meghódítása felé. Bár a cél távoli és ambiciózus, Musk rendíthetetlen hite és innovatív megközelítése inspirációt nyújt a jövő űrkutatói és mérnökei számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.