Hirdetés

Elképesztő számok: több mint 850 millióan követték az olimpiát a YouTube-on



|

A videós platform ismét közzétette az ötkarikás játékokra vonatkozó statisztikákat.

Hirdetés

Hatalmas érdeklődés övezte a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, amiket nemcsak a francia fővárosban, hanem otthon, a képernyők előtt is rengetegen követtek figyelemmel. Természetesen a YouTube sem maradt ki az év egyik legnagyobb sporteseményének közvetítéséből, és csakúgy, mint a 2021-es tokiói játékok után, most is nyilvánosságra hozta a rangos eseményhez kapcsolódó statisztikákat.

A YouTube az ötkarikás játékok ideje alatt olyan nagy műsorszolgáltatókkal működött együtt, mint például az NBCUniversal, az Eurosport, a Claro Sports és a CazéTV, hogy a lehető legtöbb eseményt tudja közvetíteni élőben.

Hirdetés

A platform összefoglalójából kiderült, hogy a rendezvény ideje alatt a nézők több mint 40 milliárd percet (vagyis 650 millió órát) töltöttek olimpiai tartalmak fogyasztásával, ami nagyjából 74 ezer évet tesz ki. Az olimpiai tartalmak és közvetítések 12 milliárdos megtekintést értek el csak a YouTube-on, ami több mint 850 millió egyedi felhasználótól érkezett. A hivatalos olimpiai YouTube-csatorna több mint 1,1 millió feliratkozóval gazdagodott a 2024-es ötkarikás játékok ideje alatt.

Kiderült továbbá, hogy rengetegen követték figyelemmel a sporteseményt a csatlakoztatott tévéken: több mint 18 milliárd percnyi tartalmat fogyasztottak a felhasználók a készülékeken, ami a teljes nézési idő 35 százalékát teszi ki.

A két és fél hetes esemény egyébként egyáltalán nem volt problémamentes. A párizsi olimpiai játékok kezdete előtt hamis jegyárusítók lepték el az internetet, majd nem sokkal később kiderült, hogy a rivális Kanada drónnal leskelődött az új-zélandi női labdarúgók után. Pár nappal az olimpia rajtját követően ismeretlen tettesek szabotázst hajtottak végre, elvágták az internetkábeleket, de a versenyeknél a Szajna vízminősége is folyamatos problémákat okozott.

Természetesen az emlékezetes, mémesedett pillanatokból sem volt hiány - ezeket ebben a cikkben gyűjtötte össze a GS.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.