Hirdetés

Elképesztő összeget követeltek a Boeinget feltörő zsarolók



|

A vállalatnak igen mélyen a zsebébe kellett volna nyúlnia, hogy kielégítse a támadók igényeit. Nem tette.

Hirdetés

Még 2023 novemberében érte zsarolóvírus-támadás a légijárművek gyártására és értékesítésére specializálódott amerikai nagyvállalatot, a Boeinget. A cég elmondása alapján az incidens kizárólag az alkatrész- és forgalmazási üzletágainak egyes részeit érintette, így a repülésbiztonság nem került veszélybe - ez ugyebár sokkal égetőbb probléma lett volna.

A lopást a LockBit névre keresztelt ransomware csoport hajtotta végre, akik 43 gigabájtnyi adatra tettek szert. Ezek között különböző vállalati rendszerek biztonsági mentései, valamint felügyeleti és ellenőrzési eszközök naplófájljai szerepeltek, amiért mint kiderült, a zsarolók igen combos váltságdíjat követeltek.

Hirdetés

Az amerikai igazságügyi minisztérium a közelmúltban emelt vádat Dmitry Yuryevich Khoroshev ellen a LockBit zsarolóprogram lefejlesztése, illetve a kártevő köré épülő hálózat üzemeltetése miatt. A nyilvánosságra hozott vádiratban a program által károsultak között szerepelt egy meg nem nevezett multinacionális repüléstechnikai vállalat, akitől 200 millió dollárt (több mint 70 milliárd forintot) követeltek a hackerek.

A Boeing később megerősítette, valóban róla volt szó a vádiratban, viszont további részleteket nem osztott meg a történtekkel kapcsolatban. Bár a nagyvállalatokat támadó hackerek nem riadnak vissza az olykor teljesen elborult követelésektől, ebben az esetben vakvágányra futottak, ugyanis a Boeing nem volt hajlandó fizetni nekik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.