Hirdetés

Egyetlen beállítással megvédheted magad a telefonos csalóktól



|

A Google arra figyelmeztet, hogy a telefonunk 2G-s hálózatra való csatlakozásának letiltásával hatékonyan megakadályozhatjuk a bűnözők adathalász támadásait.

Hirdetés

A Google figyelmeztetése szerint egyetlen beállítás megváltoztatásával hatékonyan védekezhetünk a csalók ellen telefonunkon:

tiltsuk le a 2G-s hálózatra való csatlakozást.

A technológiai vállalat hangsúlyozza, hogy a bűnözők gyakran a 2G-s hálózatokon keresztül férkőznek be a készülékekbe, és ehhez olyan bázisállomásokat használnak, amelyek a mobilszolgáltatók antennáira hasonlítanak. Ezekkel megfigyelhetik a csatlakozó eszközöket, valamint adathalász SMS-eket küldhetnek, amelyek banki információinkat célozzák meg.

Hirdetés

A csalók gyakran autóval vagy gyalogosan járják a városokat, a hátizsákjukban elrejtett rádióeszközökkel várva, hogy a környékbeli telefonok csatlakozzanak az általuk irányított 2G-s hálózatra. Az ilyen rádióeszközök könnyen beszerezhetők az interneten, és a használatuk sem igényel különösebb szaktudást.

Android 12 óta az androidos telefonok lehetővé teszik a 2G-s hálózatok letiltását, így ezáltal védetté tehetjük készülékünket az ilyen támadásokkal szemben. A beállítást a Beállítások - Hálózat és Internet - SIM menüpontokban lehet elérni, azonban a pontos útvonal mobilonként eltérő lehet. A Honor telefonok esetében a 2G használatának letiltása csak akkor lehetséges, ha kizárólag 3G-s hálózatokra csatlakoznak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.