Hirdetés

Egyelőre nem lesz mesterséges intelligencia az Apple termékeiben sem az EU-n belül, így nálunk sem



|

Fontos funkciók maradnak ki az iOS és macOS következő verziójából Európában a Digitális piacokról szóló jogszabály miatt.

Hirdetés

Az Apple nemrég jelentette be, hogy az iOS 18-ból és a macOS Sequoiából is fontos funkciók hiányoznak majd az Európai Unió állampolgárai számára. Mind a két rendszer megjelenése ősszel esedékes, de nem valószínű, hogy addig a helyzet bármit is változna. Az érintett szolgáltatások közül a legfontosabb az Apple Intelligence, ami a vállalat saját AI megoldása lesz, de nem lehet majd tükrözni az iOS eszközök képernyőjét sem macOS-re, valamint nem lesz elérhető a képernyő megosztása funkció sem.

Ezek a szolgáltatások az EU Digitális piacokról szóló jogszabálya miatt maradnak ki, mivel az EU aggályát fejezte ki velük kapcsolatban. Az Apple azért dönthetett a funkciók bevezetésének elhalasztása mellett, mert adott esetben tetemes büntetésre is számíthat az a vállalat, amely nem tartja be a jogszabályban foglalt rendelkezéseket.

Hirdetés

Ennek a szabályozásnak a célja az, hogy tisztességes verseny biztosítson a digitális szolgáltatások számára - vagyis a gond az, hogy az EU szerint az Apple saját, integrált szolgáltatásai jó eséllyel megölnék a piaci versenyt.

Nem az Apple az egyetlen vállalat, amely elhalasztotta a mesterséges intelligencia platformjának startját az EU-ban: a Microsoft tavaly a Windows 11 23H2 frissítés bevezetésekor szintén úgy döntött, hogy az EU-ban egyelőre nem lesz Copilot. A startot a vállalat első körben 2024 tavaszára tolta el, de a halasztás időtartama később határozatlanra változott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.