Hirdetés

Brutális bírságot kapott a TikTok



|

A Family Pairing miatt indult egy eljárás, a TikTok cseppet sem volt készséges ennek lefolyása alatt.

Hirdetés

Az Egyesült Királyság médiafelügyelete, az Ofcom, 1,875 millió fontos (869 millió forintos) bírságot szabott ki a TikTokra, miután a közösségi médiaóriás nem tudott pontos választ adni a Family Pairing (Családi Párosítás) eszköz használatáról szóló hivatalos információkérésre.

A Family Pairing funkció lehetővé teszi a szülők és gondviselők számára, hogy összekapcsolják fiókjaikat a tizenévesekével, és ezzel korlátozzák például a képernyőidőt. Az Ofcom a TikToktól tavaly kérte az átláthatósági jelentéshez szükséges adatokat a káros tartalmak kezelése és a családi eszközök használatáról. Bár a TikTok válaszolt, később jelezte, hogy az általa szolgáltatott adatok nem voltak pontosak, ami miatt az Ofcom vizsgálatot indított.

Hirdetés

Az Ofcom megállapította, hogy a TikTok három hétig nem tájékoztatta a felügyeletet a pontatlanságokról, ami jelentősen hátráltatta a jelentés készítését. Az Ofcom eredetileg 2 millió fontra tervezett bírságot, de végül 1,875 millió fontra csökkentette, miután a TikTok elismerte a hibát és elfogadta a kritikát. A TikTok szóvivője elnézést kért a történtekért, és hangsúlyozta, hogy a vállalat elkötelezett a teljeskörű együttműködés mellett, valamint belső folyamataikat fejlesztették.

Ez az eset rávilágít arra, hogy az Ofcom szigorúan ellenőrzi a közösségi média vállalatokat az átláthatósági és biztonsági előírások betartása érdekében. Az események hátterében álló új intézkedések, mint például a Online Safety Act, az Egyesült Királyságban tovább növelhetik a közösségi média szabályozását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.