Hirdetés

Bemutatkozott a Razer különleges haptikus gamer székpárnája és fejhallgatója



|

Minden az immerzióról szólt a RazerCon 2024-en.

Hirdetés

Lepörgött a Razer saját szervezésű, elsősorban termékbejelentésekre koncentráló eseménye, a RazerCon 2024, ahol számos izgalmas újdonság került terítékre. A felsőkategóriás, gyakran kísérletező jellegű termékeiről ismert gyártó idei eseményének két főszereplője volt: a Razer Kraken V4 Pro, valamint a Razer Freyja. Előbbi a márka prémium fejhallgatóinak kínálatát bővíti, míg utóbbi a "világ első HD haptikus gaming székpárnájaként" igyekszik újat mutatni.

Razer Kraken V4 Pro

Kezdjük a sort az új headsettel, a Razer Kraken V4 Próval, amely a termékcsalád negyedik generációjához, az alapmodell (Kraken V4) és a jóárasított verzió (Kraken V4 X) mellé csatlakozik. A Pro modell egyik legnagyobb újítása az úgynevezett Sensa HD Haptics technológia, ami "rétegzett és valósághű" haptikus visszajelzést biztosít a játékosoknak.

A rezgések a hangok intenzitását, irányát és időtartamát is követik, viszont fontos, hogy a technológia csak a támogatott játékokkal lesz használható. A Final Fantasy XVI, a Stalker 2: Heart of Chornobyl és a Silent Hill 2 már biztos, hogy megkapja a Sensa HD Haptics támogatást, de a jövőben ez a lista tovább bővül majd.

Hirdetés

A headset mellé egy PC-kompatibilis OLED Control Hub is jár, amely lehetővé teszi, hogy menet közben módosítsuk a beállításokat és a hangerőt, de akár az akkumulátor állapotát is monitorozhatjuk rajta. Természetesen a Razer egyik védjegye, a testreszabható Chroma RGB világítás sem maradt le az új fejhallgatóról.

A Razer Kraken V4 Pro már megvásárolható a Razer weboldalán keresztül, viszont - most kapaszkodjatok - 449,99 eurót (nagyjából 179 ezer forintot) kérnek érte. Az esélye minden bizonnyal megvan, hogy felkerüljön a legjobb PC-s gamer fejhallgatók listájára, viszont az árazása a mezei játékosokat szinte biztos, hogy el fogja ijeszteni.

Razer Freyja

Csakúgy, mint a Kraken V4 Pro, a Razer új gamer székpárnája, a Freyja is a gyártó Sensa HD Haptics technológiájára épít. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bármilyen székbe helyezhető párna többirányú haptikája (amiért hat motor felel: négy a háttámlán, kettő pedig az ülésen) az esőcseppektől kezdve a kardcsapásokon át a robbanásokig mindenre reagál.

Néhány szakmabelinek egy sajtóesemény keretében már lehetősége volt tesztelni  a Razer Freyját: a beszámolók szerint az alapértelmezett beállítások kissé intenzívnek bizonyultak. Jó hír, hogy a visszajelzések erőssége menet közben is állítható, így ha éppen játékban vagyunk, akkor sem kell megállnunk, hogy módosítsuk a beállításokat.

A jelentések alapján a gamer székpárna egyébként kifejezetten kényelmes, viszont arra érdemes felkészülni, hogy a haptikus motorok működése nagy zajjal jár.

A Razer Freyja már elérhető a Razer weboldalán; 299,99 euróért (nagyából 120 ezer forintért) lehet beszerezni egyet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.