Hirdetés

Az LG új, TV-s operációs rendszerére egy sor hasznos funkció érkezik



|

Idén csak a legújabbak, de jövőre régebbi típusok is megkapják a frissítést.

Hirdetés

A LG okostévéi előkelő helyet töltenek be a telekommunkikációs eszközök piacán már évtizedek óta. Mivel a gyártó komoly figyelmet fordít arra, hogy a kapcsolódó technológiák újításait beépítse aktuálisan fejlesztett termékeibe, a mai napig sikeresen megőrizte pozícióját a piacon. Idei legjelentősebb újdonsága, a WebOS24, egy tévés operációs rendszer, mely számos újdonságot tartogat a brand okostévéinek tulajdonosai számára.

Kap például az új szoftver egy Csevegőrobot nevű komponenst, ami a Beállítások menüpont felső menüsávjában taláható. A robot formájú ikonra kattintva meg is jelenik a képernyőn az úgynevezett digitális asszisztens, ami nagy segítség lehet azok számára, akik nem tájékozódnak jól a hasonló menükben.

A kis robot, mivel már magyarul is ért, segíthet nekünk a készülék beállításában, illetve bizonyos típushibák elhárításában. A kiinduló menüben hat fő menüpont közül választhatunk, úgy mint képernyő, hang, kapcsolat/távirányító, tápellátás, csatorna, alkalmazás/funkció. Ezeken belül tovább almenükben konkretizálhatjuk a felmerült probléma természetét

Hirdetés

Bár az újdonság nem számít "szuperképességnek", mégis jól jöhet, különösen ha kezdőként próbáljuk beállítani, használni a televíziót, hiszen megspórolja nekünk az internetes vagy a papíralapú használati útmutató kétségbeesett átnyálazását. Ezt akár arra is használhatjuk, hogy gyorsan beletanuljunk új készülékünk kezelésébe.

Egy másik progresszív funkciót a főmenüből érhetünk el. Az okostévét használók többsége tudja, hogy egy-egy specifikus probléma elérése sokszor jól el van rejtve a kiterjedt rétegek mélyén. A tévé főmenüjét testreszabhatjuk olyan módon, hogy a gyakran használt, a struktúra mélyén elrejtett beállításokat kitűzhetjük a főmenübe, vagyis a bekapcsolástól két gombnyomásnyira.

A WebOS24 újításai egyelőre csak az idén megjelent modellekben lesznek elérhetők, de a tervek szerint jövőre már korábbi, 2022-es és 2023-as, készülékekre is megérkeznek. A 2022-esek közül az OLED és a QNED8K típusok lesznek a szerencsések, míg a tavalyiak közül az OLED, QNED és UHD tévék tulajdonosainak fog települni az új szoftver.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.