Hirdetés

Az iPhone-osok kapják meg elsőként a Chrome újdonságát



|

Mobilokra is érkezik az asztali változaton már elérhető Lapcsoport funkció.

Hirdetés

Bár a jelenleg elérhető böngészők közül az utolsók között került játékba, mégis sikerült magát gyorsan az élbolyba küzdeni, sőt mára megszerezte a piacvezető pozíciót a Google Chrome. Az egyszerű kezelhetőség, a stabil működés és a minden irányba nyitott kompatibilitás sikeresen meggyőzte a világ internet használóinak nagyobbik részét.

A népszerű szoftver fejlesztői meg is tesznek mindent a siker érdekében, és folyamatosan követve a technológia világának újdonságait, időről időre megújítják felület és funkciók szempontjából egyaránt. Most egy olyan dolog élesedik a program mobilapplikációjában, mely már jó ideje elérhető az asztali változaton.

Mostantól telefonunkon is elérhető az úgynevezett Lapcsoportok megosztásának lehetősége, és így ezek szinkronizálhatóvá is válnak a már meglévő Google-fiókunkkal. Ezekbe tematikusan összegyűjthetjük azokat a weboldalakat, amikre a munkánk végzéséhez,  vagy valamilyen szabadidős tevékenység során szükségünk lehet.

Hirdetés

A vállalat a közelmúltban jelentette be, hogy régóta fennálló adóságát rendezné ezzel a mobilos felhasználók irányába, akik így már tetszőleges eszközről és platformról is elérhetik a számukra fontos brancsba gyűjtött honlapokat. A változás egyébként egy érdekes anomáliával indul, hiszen azt elsőként nem az androidosok, hanem az iPhone-tulajdonosok próbálhatják ki a Chrome 128 érkezésével.

A mobil applikáció felületén egyszerűen vihető végbe a Lapcsoport létrehozása. Ehhez elég csak a kiválasztott lapot hosszan lenyomva tartani, és a felugró lehetőségek közül kiválasztani a "hozzáadás új lapcsoporthoz" opciót. Ezt követően már csak nevet kell adni neki, és a továbbiakban bármikor szabadon szerkeszthető lesz oldalak hozzáadásával, illetve elvételével.

Ezt később a szinkronizálás után már szabadon elérhetjük bármilyen eszközről, ami a Google-fiókunkhoz kapcsolódik. Ha például az asztali gépen keresnénk, a könyvjelző sáv bal szélén találjuk meg. Arról, hogy az iOS-es megjelenést követően mikor fog megérkezni ez a hasznos funkció az androidos felhasználók részére, egyelőre nem közölt információkat a Google.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.