Hirdetés

Az innováció összes fontosabb területét lefedi majd ez a fesztivál



|

Igazán izgalmasnak tűnik a 2024-es Maker Faire Rome.

Hirdetés

Idén október 25. és 27. között kerül megrendezésre a Maker Faire Rome 2024 nevezetű innovációs fesztivál, amelyet a Római Kereskedelmi Kamara szervez és támogat. Az eseménynek a Gazometro Ostiense ad otthont, és a digitalizációtól az Internet of Thingsen, a robotikán, a mesterséges intelligencián, az agrártechnológián, a digitális gyártáson, a nagy adathalmazokon, az űrkutatáson át a legújabb metaverzum és kiterjesztett valóság kapcsán felmerülő összes fontos innovációs területet lefed.

Mindehhez többféle felhívás kapcsolódik.

Hirdetés

Call for Makers

Ez a felhívás a világ minden tájáról érkező alkotóknak, csapatoknak, mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, startupoknak és kreatívoknak szól. A résztvevőknek lehetőségük nyílik bemutatni ötleteiket a kurátoroknak, és a kiválasztott projektek ingyenes helyet kapnak a rendezvényen, ahol bemutathatják innovatív munkáikat, részt vehetnek beszélgetéseken vagy nyilvános előadásokon.

Call for Schools

Az első, 2013-as rendezvény óta a Maker Faire Rome mindig is kiemelt figyelmet fordított a fiatalok kreativitására, és a tanárok elkötelezettségére, akik segítenek a diákoknak kiemelkedni innovatív kezdeményezésekkel, projektekkel és oktatási programokkal. A Call for Schools felhívás ingyenes és nyitott minden középiskola számára az Európai Unióban. A legérdekesebb és leginnovatívabb projekteket szakértői panel választja ki, és az intézmények ingyenes kiállítóhelyet kapnak a rendezvényen. 

Call for Universities and Research Institutes

A Maker Faire Rome mindig is kiemelte a technológiai és innovációs kiválóságokat, különös tekintettel az állami egyetemek és kutatóintézetek projektjeire. Az idei évben a legjobb ötletek kerülnek bemutatásra a rendezvényen. Az ingyenes hely mellett egy előre berendezett 8 négyzetméteres stand ára 400 euró. 

A Gazometro Ostiense, más néven az "ipari Colosseum", ad otthont a rendezvénynek. Az épület Róma energiaközpontja volt, és az Ostiense kerület ikonikus része. A 1935-ben épült óriási vasszerkezet egy kiemelkedő példája a 20. századi technológiának. Az épület azóta technológiai innovációs központtá alakult át, amely együttműködik kutatási és egyetemi partnerekkel. A Gazometro, amely Európa legnagyobb gázgyűjtője, több mint 12 hektáron terül el, és négy gázgyűjtőt tartalmaz, melyek közül a G4 a legnagyobb.

Lorenzo Tagliavanti, a Római Kereskedelmi Kamara elnöke, így nyilatkozott: "

"A Maker Faire Rome egy befogadó vásár, ahol a technológia mindenki számára elérhető, nem csak a szakembereknek. Ez a szellem az első rendezvény óta velünk van, és azóta is változatlan maradt. A felhívások megnyitása mindig izgalmas és jelentőségteljes fázis: alig várjuk, hogy megkapjuk a számtalan innovatív ötletet és projektet, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak a folyamatos digitális és fenntartható átalakuláshoz."

Luciano Mocci, az Innova Camera elnöke, hozzátette:

"Több mint egy évtizede rendezvényünk összekapcsolja az embereket, gondolatokat, véleményeket, tudást és készségeket a világ minden tájáról, erős és elválaszthatatlan kötelékeket létrehozva az innováció egyetemes nyelvén keresztül. A 2024-es rendezvény ismét kiemeli ennek az életbevágóan fontos ökoszisztémának a legjavát."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.