Hirdetés

Az Apple-nek már gyakorlatilag biztos, hogy nem lesz saját elektromos járműve



|

Nehezen lehetne ennél is egyértelműbb a dolog.

Hirdetés

Kicsivel több mint fél évvel azután, hogy Mark Gurman a Bloombergnél arról számolt be, hogy az Apple lemondott az elektromos járművének piacra dobásáról, a kaliforniai Közlekedési Hatóság (DMV) hivatalosan is visszavonta az Apple autonóm jármű tesztelési engedélyét. A macReports hírei szerint az Apple szeptember 25-én erősítette meg az engedély törlését, amely szeptember 27-én lépett érvénybe, ezzel véglegesen pontot téve az Apple évtizedes elektromos jármű projektjére.

Ez az engedély lehetővé tette az Apple számára, hogy teszteljen egy önvezető járművet biztonsági sofőr jelenlétében, kaliforniai közutakon. Az Apple 2017-ben kapta meg az engedélyt, amely 2025. április 30-ig érvényes lett volna, ha nem törlik.

Hirdetés

Az Apple a tesztelések során bérelt Lexus SUV-kat használt, amelyek különböző érzékelőkkel és kamerákkal voltak felszerelve, hogy autonóm vezetési technológiákat teszteljenek a kaliforniai utcákon. Az engedély törlése nem meglepő, figyelembe véve a korábbi jelentéseket, amelyek szerint az Apple fokozatosan háttérbe helyezte ambiciózus elektromos jármű terveit.

Ez a lépés világosan mutatja, hogy az Apple nemcsak a tervezett elektromos járművek fejlesztését állította le, hanem a már meglévő autonóm járműtesztelési projektjét is megszüntette.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.