Hirdetés

Az Apple lépéselőnybe került a Cellebrite-tal szemben, de az utolsó három Pixellel sem boldogul az izraeli szoftver



|

Pedig a telefonfeltörő program azzal hirdeti magát, hogy ez gond nélkül megy neki.

Hirdetés

A technológia világában jártas személyek bizonyára találkoztak már a Cellebrite nevével. A Universal Forensic Extraction Device (UFED) izraeli cég bűnüldöző és kormányzati szerveknek kínál egy olyan technológiai megoldást, melynek segítségével egy gyanúsított vagy elítélt személy telefonja feltörhetővé válik, és a rajta levő adatok pedig hozzáférhetővé.

Úgy tűnik, hogy a népszerű fejlesztés most mégis akadályokba ütközött az Apple készülékei kapcsán. Azok az iPhone-ok, amelyek most már az iOS 17.4-es vagy annál újabb operációs rendszert használják, feladják a leckét a Cellebrite-nek, hiszen egyáltalán nem boldogul velük a program.

Egy kiszivárgott jelentés arról árulkodik, hogy a korábban digitális faltörő kosként funkcionáló szoftver nem képes hozzáférni azokhoz a lezárt állapotú iPhone-okhoz, amelyeken iOS14, vagy annál újabb verziója fut az almás telefonok operációs rendszerének.

Hirdetés

Egy másik napvilágot látott dokumentum még ennél is jobban blamálja a korábban szép sikereket elért programot, és azt állítja, hogy már az androidos készülékek között is van olyan, ami sikeresen képes ellenállni neki.

A leírás szerint a kikapcsolt állapotú Google Pixel 6,7 és 8-as telefonok is elérhetetlenekké váltak a Cellebrite számára. Ez annak fényében meglehetősen kellemetlen a vállalatnak, hogy konkrétan azzal büszkélkednek évek óta, hogy szinte az összes mobileszközhöz képesek jelszót szerezni, külön kiemelve a legújabb operációs rendszereket használó készülékeket.

Az Apple folyamatosan igyekszik minél nagyobb biztonságot és integritást biztosítani a saját gyártású készüléke használóinak, és most úgy tűnik, hogy sikeresen meg is nyert egy csatát. Ennek ellenére valószínűleg a Cellebrite sem fogja annyiban hagyni a dolgot és minden eszközzel megpróbálhat ismét visszaülni a nyeregbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.