Hirdetés

Az AI már össze is foglalja neked a YouTube videókat



|

A NotebookLM simán összeszedi neked, egészen pontosan miről is szól egy videó.

Hirdetés

A YouTube-on rengeteg oktatással kapcsolatos tartalom található, sokan használjuk a platformot új dolgok tanulására vagy iskolai feladatok megoldásához. Azonban a YouTube jelenleg nem kínál beépített eszközöket, amelyek segítenének jegyzetek vagy gyors összefoglalók készítésében a videók tartalmáról. Itt jön képbe a Google új NotebookLM szolgáltatása, ami most új funkcióval bővült, és éppen ebben nyújthat segítséget.

A NotebookLM a Google mesterséges intelligencia alapú kutatási és írási asszisztense, amely eddig lehetővé tette a felhasználók számára, hogy különböző forrásokból (PDF-ek, weboldalak, Google Dokumentumok, prezentációk és szövegfájlok) származó információk alapján gyorsan készítsenek jegyzeteket, tanulási segédleteket. Mostantól pedig mára YouTube videók és hangfájlok is támogatottak a rendszerben.

Hirdetés

A Google bejelentése szerint a NotebookLM mostantól képes összefoglalni a nyilvános YouTube-videók kulcsfogalmait, és lehetővé teszi a mélyebb bemutatást közvetlenül a videó átiratához kapcsolódó idézeteken keresztül. Emellett a szolgáltatás lehetővé teszi AI-alapú beszélgetések indítását a videó alapján, valamint beépített YouTube lejátszóval is rendelkezik, így jegyzetelés közben egyből nézhetjük a videót.

A hangfájlok esetében a NotebookLM részletes tanulási segédleteket tud generálni, és segít megtalálni a kívánt információkat a hanganyag átiratában. Továbbá a Google bevezetett egy gyorsabb módszert a hanganyagok összefoglalásainak megosztására, amely megosztható URL-eket generál az AI által moderált beszélgetésekhez.

Az új funkciókat a NotebookLM weboldalán lehet kipróbálni, ha hozzáadunk egy nyilvános YouTube videó vagy hangfájl URL-jét a jegyzetfüzetünkhöz. Fontos megjegyezni, hogy a megosztható Audio Overviews URL-ek jelenleg nem érhetők el Workspace felhasználók számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.