Hirdetés

Atomreaktorokat épít a Google, hogy elegendő energiát biztosítson AI-adatközpontjainak



|

A techóriás hét kis moduláris reaktor megépítésével bízta meg a Kairos Powert.

Hirdetés

A Google a mesterséges intelligencia alapú fejlesztések új szintre emelése érdekében most az atomenergia felé fordul. A vállalat a napokban jelentette be, hogy a Kairos Power nevű energetikai vállalattal együttműködve hét kis moduláris atomreaktort épít az Egyesült Államokban. A tervek szerint az első reaktor 2030-ban kezdené meg a működését, a többit pedig 2035-ig helyeznék üzembe.

A kis moduláris reaktorok alkatrészeit alapvetően nem a helyszínen, hanem a gyárban állítanák elő, ami jelentősen csökkenthetné az építési költségeket. A Kairosnak ugyanakkor még szüksége van az Egyesült Államok nukleáris szabályozó hatóságának a jóváhagyására, hogy elkezdhesse az építést.

Hirdetés

A vállalatok nem tértek ki a megállapodás pénzügyi részleteire, a Google azonban elárulta, hogy az üzlet struktúrája segíthet a költségek alacsonyan tartásában, és abban, hogy az energia minél hamarabb elérhető és felhasználható legyen.

A Google erről szóló blogbejegyzésében kifejtette, hogy az atomenergia megbízható és tiszta energiaforrás, amely fontos szerepet játszhat a mesterséges intelligencia alapú fejlesztések támogatásában is.

"A megállapodás fontos része azon megközelítésünknek, hogy a fejlett technológiák előnyeit minél több ember és közösség számára elérhetővé tegyük, építve a korábbi erőfeszítéseinkre."

- fogalmazott Michael Terrell, a Google energiáért felelős vezető igazgatója.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.