Hirdetés

Átalakulhat az Android Google alkalmazása



|

A változtatással a cégóriás valószínűleg szeretné a keresésről az AI-ra áthelyezni a hangsúlyt.

Hirdetés

Bár az évek során a cégóriás neve érthető módon egybeforrt a kereséssel, a Google már minden lehetőséget megragad, hogy megpróbáljon kikerülni ebből a szűkre szabott skatulyából. Az AI-fejlesztéseknek köszönhetően már képes is lehet megtenni a szükséges lépéseket, de a mindenhol virító keresősáv nem biztos, hogy segíti ezt a folyamatot.

Most úgy tűnik, hogy a vállalat hosszú idő után - ennek a változásnak jegyében - eltünteti az Android kezelőfelületének védjegyét, az alsó Google keresősávot. Az információ egy megbízható szivárogtatótól Assemble Debugtól származik, aki azt állítja, hogy a legújabb Google applikáció béta verziója már nélkülözi a keresőfület.

A 15.32.37.28.arm64 jelzetű kiadásban tehát már nem lesz alul keresősáv. A kiszivárgott információ szerint a Google jelenleg többféle elrendezéssel is kísérletezik, de egyik sem tartalmazza a kereső gombot, legalábbis a régi megszokott helyén. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a funkció ne lenne elérhető a jövőben.

Hirdetés

Megnyitás után egyébként továbbra is megjelenik a fő keresősáv, de az alsót, melyet a mentett gyűjtemények böngészése közben egy mozdulattal megnyithattunk, valószínűleg hamarosan eltávolítják. A keresési funkció szinte biztos, hogy a widgetek között is helyet kap továbbra is, csak az alsó keresőfül esik a változás áldozatául.

Ennek az oka egyelőre nem világos, de lehetséges, hogy valós felhasználói visszajelzések is meghúzódnak az átállás háttérben, vagyis elképzelhető, hogy az alsó sávval már nem sokat foglalkoztak a felhasználók. Ennek ellenére a funkció könnyen elérhető marad, hiszen a keresősáv azonnal megjelenik, amint kissé felfelé húzzuk a kezdőlapot.

Egyébként a változás egy új koncepció eredménye lehet, hiszen a múlt hónapban kapott a Play Áruház egy új Keresés fület, ami a funkción túl teremtett is némi összhangot az alkalmazással. Bár sokat dolgozott azon a Google, hogy minél hangsúlyosabb legyen a keresési funkció a kínálatában, most hosszú idő után új irányt vehet a vállalat üzletpolitikája.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.