Hirdetés

Annyira jó a Microsoft új AI-megoldása, hogy a cég fél kiadni



|

Tökélyre fejlesztették, és így túl veszélyessé vált a Vall-E.

Hirdetés

Már évekkel ezelőtt is látszott, hogy a mesterséges intelligencia segítségével létrehozott tartalmak veszélyesek lehetnek - az első deepfake videók megjelenésekor tudtuk, hogy egyszer ez még súlyos problémákat okozhat. Már most is kényelmetlenül gyakoriak a visszaélések, az AI-generált felnőtt tartalmak, amelyek ismert embereket hoznak kellemetlen helyzetbe, nem beszélve az álhírekről és az átverésekről.

Ezt látva tényleg bátor dolog lenne a világra engedni a Vall-E-t, a Microsoft beszédgenerátorát, ami tökéletes eszköz lehetne például a bűnözők, az "unokázós" csalók és az emberi hiszékenységre hajtó elkövetők számára.

Hirdetés

A cég bejelentette, hogy a Vall-E legfrissebb változata, a Vall-E 2 annyira természetes, és annyira jól képes utánozni egy valódi beszélő hangját, hogy ezáltal túl veszélyessé vált. Bár büszkék erre az eredményre, épp ezért nem merik szabadjára engedni, nehogy visszaéléseket kövessenek el vele a rosszakarók.

Akit mélyebben érdekel a háttérben húzódó technológia, illetve az, hogy más, hasonló megoldásokhoz képest hogy teljesített a Vall-E 2, itt találhat bővebb információt. Az oldalon generált hangmintákat is meg lehet hallgatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.